Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zeman hvězdou britských zpráv: Co si myslí Britové o našem prezidentovi?

    Britský list Daily Mail na svém webu zveřejnil článek s názory Miloše Zemana na uprchlickou krizi. Ten byl mezi Brity velmi kladně hodnocen. | foto: iDNES.cz

    Českému prezidentovi Miloši Zemanovi se díky jeho výrokům podařilo dostat se na přední stránky britských novin. List Daily Mail, respektive server MailOnline na svých internetových stránkách zveřejnil výňatky z názorů naší hlavy státu na uprchlickou krizi a článek měl překvapivě vysokou čtenost a byl zhusta komentován. Co si o Miloši Zemanovi myslí Britové?

    Fotogalerie

    Když jeden z nejčtenějších britských serverů MailOnline v neděli odpoledne zveřejnil na svých internetových stránkách článek s názory českého prezidenta Miloše Zemana na uprchlickou krizi, nejspíš málokdo čekal, že se článek trhne rekord ve čtenosti.

    Opak se však stal pravdou.

    Článek o Miloši Zemanovi zaznamenal nečekaný úspěch.

    Během pár hodin měl tisíce sdílení a stovky komentářů.Ve večerních hodinách byl editory MailOnline umístěn na druhou hlavní pozici na domovské stránce listu.

    S názory českého prezidenta se tak seznámily a komentovaly je tisíce Britů.

    Názory českého prezidenta rezonují s tím, co si myslí značná část Britů.

    „Je téměř nemožné, aby se muslimové integrovali do západní Evropy, říká český prezident, který viní islámskou kulturu z útoků v Kolíně“ zněl titulek článku, který čtenářům předkládal souhrn Zemanových názorů na uprchlickou krizi.

    Nechyběly ani Zemanovy výroky o „bojeschopných mladých mužích s iPhony“ nebo „používání dětí jako živých štítů k vyvolání soucitu“.

    Článek s názory prezidenta Zemana na webu britského Daily Mailu měl tisíce sdílení a stovky komentářů

    Z komentářů Britů to vypadá, že nám našeho prezidenta závidí a s jeho názory se bezvýhradně ztotožňují.

    „Má naprostou pravdu. Muslimové se ani nechtějí integrovat, chtějí jen ovládnout naše území. To oni budou příčinou pádu Evropy a západního světa,“ komentuje na Facebooku MailOnline Lesley Manning.

    „Soudě podle masovosti uprchlické vlny a posledních zprávách o chování uprchlíků má Zeman pravdu. Každý člověk se může integrovat, ale ne v tomto měřítku. A nebude to lepší, ale jen horší,“ dává Zemanovi za pravdu Kieran Conelly.

    „Říká jen to, co si každý soudný člověk myslí už několik let,“ stojí v nejvíce kladně hodnoceném komentáři na stránkách MailOnline.

    Většina komentujících Britů se Zemanem souhlasí.

    Mezi stovkami pochvalných a souhlasných komentářů se samozřejmě najdou i názory Britů, kteří se Zemanem nesouhlasí. Kritičtí jsou často v Británii žijící muslimové.

    „Proč by se měli muslimové integrovat, když evropští imperialističtí kolonisté se taky neintegrovali, když v minulosti obsadili naše země v Africe a Asii. Místo toho nám bílí Evropané vnutili svou kulturu a nyní chtějí, aby jsme se integrovali. Ironické,“ píše Abu Musa Al Bengali.

    Britští muslimové jsou k Zemanovým názorům kritičtí.

    „Když si čtu komentáře, všechnu tu nenávist vůči muslimům, uvědomujete si, že tu generalizujete 1,2 miliardy lidí? Komentujete a soudíte něco, o čem nic nevíte. Můžete zešílet z každého teroristického útoku, ale ty já a každý příčetný muslim odmítáme. Uvědomujete si, že v muslimských zemích útočí denně teroristé na běžné muslimy? Nechápu tu zaslepenou nenávist a rasismus, je to smutné,“ komentuje článek a názory svých krajanů Brit Mazen Ahmed El Sheikh.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 8:31 úterý 17. května 2016. Anketa je uzavřena.

    • Super
      664
    • Trapas
      35
    • Sladký
      15
    • Cože
      14
    • Tvl
      12
    • Haha
      10