Číšníka prý chtěli zabít! Policie útok arabských chuligánů vede jako pokus o vraždu

Dvojice bratrů, která společně se svými pěti kumpány brutálně zbila pražského číšníka Mirka, si zřejmě za mřížemi posedí hezkých pár let. Státní zastupitelství totiž na základě znaleckých posudků rozhodlo, že jejich čin nebyl pouhým ublížením na zdraví, nýbrž pokusem o vraždu! Pokud se jejich vina potvrdí, na svobodu se mohou dostat až za dlouhých 18 let.

Vyrazili oslavit svatbu jednoho z členů party, v alkoholovém opojení však dali průchod svým agresorským sklonům. Sedmička mužů s nizozemskými pasy, ale původem v zemích Blízkého východu či severní Afriky, zmlátila číšníka Mirka tak brutálně, že se ze svých zranění bude ještě dlouho zotavovat.

Pět z nich z incidentu, k němuž došlo 23. dubna před pražským obchodním centrem Quadrio, vyvázlo bez trestu, s podmínkami či vyhoštěním ze země. Zbylé dva však policisté zatkli a soud na ně uvalil vazbu. Jde o bratry Armina a Arashe N., kteří byli při brutálním útoku nejaktivnější.

Oba byli až dosud stíháni za trestný čin těžkého ublížení na zdraví, za což jim hrozilo odnětí svobody na dobu od pěti do dvanácti let. Jenže podle nejnovějších informací si v kriminálu pobudou o poznání déle. Městské státní zastupitelství totiž nařídilo policii, aby obvinění mužů značně zpřísnila a jejich čin překvalifikovala na pokus o vraždu!

Orgány se tak rozhodly na základě znaleckých posudků z oboru soudního lékařství, které poukazují na intenzitu útoku i vážnou povahu zranění číšníka Mirka. Toho muži kopali i ve chvíli, kdy už ležel na zemi a nemohl se bránit.

Útočníkům tak nově hrozí trest odnětí svobody na 10 až 18 let, na soud budou i nadále čekat ve vazbě. Nepomohla jim ani lítost, kterou jeden z nich vyjádřil v nedávném rozhovoru pro nizozemský deník Algemeen Dagblad. 

„Je mi to líto, hluboce se stydím a omlouvám se. Když jsem slyšel, že má (číšník Mirek, pozn. red.) dítě, zlomilo mi to srdce. Má lidi, kteří jsou na něm závislí,“ řekl tehdy.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:33 středa 5. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 6
  • 6
  • 5
  • 5
  • 5