Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Syn migrantů, lidem venčil psy: Kdo je Armin Nahvi, který zbil číšníka Mirka?

    Nadmíru inteligentní muž, který dokáže plně kontrolovat emoce. Zhruba tak vykreslovaly posudky znalců Armina Nahviho, nejaktivnějšího bijce skupiny nizozemských turistů, jenž za brutální zbití číšníka Mirka vyfasoval šest let. Podle zdroje z Nizozemska, který je s případem důkladně obeznámen, takový popis sedí. Armin provozoval blog, v němž amatérům radil s posilováním a stravou, navíc si měl přivydělávat venčením psů. Co ještě jsme se o muži odsouzeném za těžké ublížení na zdraví dozvěděli?

    Ve videu z loňského dubna působí jako smyslů zbavený šílenec, který zuřivě mlátí do bezvládně ležícího číšníka Mirka. Během nedávno proběhlého soudního procesu ale Armin Nahvi působil jako vzorný školák a znalci ho dokonce označili za nadprůměrně inteligentního.

    Kde je ale pravda? Dost možná někde uprostřed. Vyplývá to alespoň ze slov muže jménem Anton (nepřeje si uvádět své pravé jméno, pozn. red.), jenž pracuje v nizozemském soudnictví a nejen s případem, ale i s osobami obou odsouzených bratrů je obeznámen.

    „Armin má jemnou povahu, je hodný. Měl ale špatné přátele a zajímal se o agresivní bojové sporty, třeba o MMA,“ prozradil nám zdroj.

    U soudu několikrát zaznělo, že Nahvi skutečně o bojové sporty zájem jevil, jako malý chodil na karate, v dospělosti pak pár měsíců trénoval brazilské jiu-jitsu a rád prý v televizi sledoval například wrestling. Jinak se jim ale podle svých slov naplno nevěnoval.

    Eskorta odvádí Armina Nahviho od soudu.

    Jiné okolnosti tomu, že by měl být Armin Nahvi násilník, ale nenasvědčují. Pracoval jako osobní trenér v posilovně a svou prací zjevně žil. Na internetu dokonce provozoval blog, v němž lidem radil, jak správně cvičit a jak se ideálně ke cvičení stravovat. 

    Jeho stránky sice ze sítí po zadržení zmizely, stejně jako sociální sítě, náš zdroj nám ovšem poslal jedno z Arminových videí.

    Mladý muž se v něm dokonce nejednou objevuje ve společnosti blonďaté a velmi pohledné dívky. Na rozdíl od bratra Aräshe se však Armin Nahvi během soudu nezmínil o tom, že by měl partnerku.

    Kromě toho si měl jeden z nizozemských útočníků přivydělávat na urostlého bijce poměrně úsměvnou brigádou.

    „Armin chodil venčit psy lidem, když byli v práci,“ prozradil nám Anton.

    Synové uprchlíků

    Když v dubnu k otřesnému útoku na číšníka Mirka před restaurací Polpo došlo, začalo se okamžitě spekulovat o původu skupiny útočníků. Policie posléze oznámila, že mají všichni holandské pasy, jejich exotický vzhled však napovídal o jiném původu.

    Armin s neznámou kráskou. U soudu se však na rozdíl od bratra Aräshe o přítelkyni nezmínil.

    Ve skutečnosti se přinejmenším Armin, pravděpodobně ale i druhý odsouzený bratr Aräsh, narodil v Německu íránským migrantům. Ti podle všeho do Evropy přicestovali z ekonomických důvodů.

    „Celá skupina pocházela z Íránu, nebo tam měli alespoň kořeny,“ popsal nám Anton.

    Armin Nahvi byl v úterý pražským městským soudem odsouzen k šesti letům vězení, jeho bratr Aräsh vyfasoval pět let. Oba mají navíc číšníkovi Mirkovi zaplatit tučné odškodné. 

    Bratři si prozatím ponechali lhůtu na odvolání, ve skutečnosti ale verdikt mohou považovat za úspěch, protože jim původně hrozil až osmnáctiletý trest za pokus o vraždu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 2. září 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      20
    • Super
      19
    • Haha
      14
    • Tvl
      13
    • Cože
      12
    • Sladký
      12
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...