Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pět a šest let vězení. Bijci z Nizozemska si vyslechli rozsudek se sklopenou hlavou

    Byl to mimořádně brutální a neomluvitelný útok, bratři Nahviovi ale rozhodně nechtěli číšníka Mirka zavraždit. Tak lze v kostce shrnout rozsudek soudce Tomáše Kubovce nad bijci z Nizozemska, kterým rázně smetl obvinění z pokusu o vraždu ze stolu. Za výtržnictví a těžké ublížení na zdraví bratrům tak soudce uložil tresty ve výši pět a šest let. Jak vynesení rozsudku probíhalo a jak trest přijali oba bratři?

    V úterý praskala jednací síň číslo 117 Městského soudu v Praze ve švech. Na programu totiž byl závěrečný den soudního procesu s dvojicí bratrů z Nizozemska Arminem a Aräshem Nahviovými. Ti čelili obžalobě z toho, že nejen brutálně zbili, ale dokonce se pokusili zabít pražského číšníka Mirka.

    Jednání přihlíželo hned několik štábů, stejně jako v prvních dnech nechyběli ani novináři z Nizozemska. Napětí vygradovalo po třetí hodině odpolední, kdy soudce Tomáš Kubovec vyhlásil rozsudek. A nakonec rozhodl, že byť byl útok na číšníka skutečně brutální, o pokus zavraždit ho se určitě nejednalo.

    „Jednalo se o brutální, neodůvodněný útok, kterému předcházela přemrštěná, neadekvátní reakce všech těch holandských občanů. Rozhodně zde ale není žádná okolnost, která by nasvědčovala tomu, že obžalovaní jednali s úmyslem poškozeného zavraždit,“ zdůvodnil.

    Armin a Aräsh Nahviovi u soudu

    Každopádně ale soudce uznal oba bratry vinnými ze spáchání trestných činů výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví. Armina Nahviho potrestal odnětím svobody na šest let a následným desetiletým vyhoštěním z Česka, jeho bratra Aräshe pak téměř stejně, za mřížemi stráví jen o rok méně, tedy pět let.

    Důvodů, proč se tresty obou mužů o rok liší, je několik. Kubovec poukázal na to, že Aräsh před soudem projevoval větší lítost, navíc jeho útok na číšníka Miroslava nebyl až tolik intenzivní. Velkou roli ale především hrálo to, že se Armin ještě předchozího dne zapojil do potyčky před pražským klubem James Dean a i v tomto byl uznán vinným z výtržnictví.

    Armin Nahvi vyfasoval vyšší trest.

    Kromě toho budou muset oba bratři uhradit i odškodné, a to jak poškozenému, tak i zdravotní pojišťovně, která hradila jeho léčbu. Mirkovi tak zaplatí částku ve výši přes 1,8 milionu korun, Vojenské zdravotní pojišťovně pak 158 tisíc korun.

    Oba bratři si rozsudek vyslechli se sklopenou hlavou. Po krátké poradě s právníky se pak rozhodli ponechat si osmidenní lhůtu na odvolání. Státní zástupkyně se odvolala na místě, a to jak proti rozsudku, tak i proti výši trestu.

    Na to, jak soudce Tomáš Kubovec nad Arminem a Aräshem Nahviovými vynáší rozsudek, se podívejte ve videu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 28. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      30
    • Cože
      23
    • Trapas
      17
    • Tvl
      16
    • Sladký
      14
    • Haha
      13
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...