Tajný trumf právníků: Číšník Miroslav upadl na hlavu, zranit se mohl sám!

Za brutální napadení číšníka Miroslava hrozí bratrům Arminovi a Aräshovi Nahviovým až osmnáctileté vězení. Policie totiž jejich čin z loňského dubna kvalifikovala jako pokus o vraždu. Tomu by však mohl zabránit tajný trumf Arminových právníků, ti si na jednom z klíčových kamerových záběrů všimli, že číšník během boje upadl na zem a uhodil se hlavou o dlažbu, což mohlo být pravým důvodem jeho vážných zranění, namísto tvrdého kopu do obličeje!

Městský soud v Praze dnes začal projednávat případ rvačky z 21. dubna loňského roku. Dva bratři, Armin a Aräsh Nahviovi, během ní způsobili mimořádně vážná zranění číšníkovi Miroslavovi, který se s celou událostí dodnes úplně nesrovnal. Protože podle vyšetřovatelů stačil jeden kop či úder navíc, aby napadený zemřel, překvalifikovali celý čin z těžkého ublížení na zdraví na pokus o vraždu.

Z toho by se ale mohli oba bratři vyvléknout. Naději jim dává duo Arminových právníků, kteří si na jednom ze dvou klíčových kamerových záznamů všimli momentu, který by nakonec mohl být mimořádně důležitý.

Jde o situaci, kdy se zbitý číšník Miroslav pohybuje po náměstí u Vladislavovy ulice. Na záběru je vidět, jak v jednu chvíli spadne na zem. Podle právníků je ve spise uvedeno, že Miroslav spadl na bok, ve skutečnosti měl ale dopadnout na zem celou levou stranou těla a udeřil se hlavou o dlažbu.

Číšník Mirek (v šedém saku) u soudu

Až dosud se mělo za to, že vážná zranění hlavy, kvůli nimž skončil na JIP, dosud špatně vidí a má problémy s pamětí, způsobili číšníkovi oba bratři zejména tvrdými kopy do obličeje. Aräsh Nahvi v pondělí před soudem přiznal, že Miroslava nakopl do obličeje ve chvíli, kdy ležel na zemi a pokoušel se zvednout.

Obhajoba ale zjevně cítí šanci v tom, že si poškozený podstatnou část zranění mohl způsobit právě zmíněným pádem. Na záběrech se zdá, že někdo Miroslavovi před pádem podkopl nohy.

Právníci Armina Nahviho

Zda jejich tvrzení může být pravdivé, bude před soudem posuzovat soudní znalec. Arminovi právníci žádali předvolání primáře Hladíka, soudce Tomáš Kubovec jim vyhověl a k jeho výslechu by mělo dojít koncem dubna. Dokonce si dnes zažádali, aby byla umožněna projekce na velkém plátně, aby mohli celý moment detailně rozebrat.

Obhájce číšníka Miroslava Michal Marini se na to konto pokusil předvolání navrženého znalce zpochybnit tím, že je podle něj znalec nevěrohodnou osobou, naznačoval, že s ním nemá dobré zkušenosti. Soudce ho však zpražil s tím, že jde naopak o velmi erudovaného experta.

Armin Nahvi u soudu

Zda by takový důkaz mohl bratrům Nahviovým pomoci, ukážou až další soudní jednání. Proces bude zítra pokračovat výpovědí manažera restaurace, kde k napadení došlo, některých znalců a také svědků.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 úterý 13. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 56
  • 22
  • 18
  • 14
  • 14
  • 12