Mýdlo na Hradě přece jen bude, říká recesista Horký!

Akce recesisty a režiséra Petra Horkého Mýdlo na Hradě, která měla parodovat narozeninovou oslavu hradního kancléře Vratislava Mynáře, se nakonec přece jen uskuteční, třebaže se z Hradu ozývala spousta důvodů, proč to nejde. Pořadatelé se totiž rozhodli přistoupit na nabídku využít jiných prostor, které jim Hrad nabídl!

Původně to vypadalo, že Petr Horký nepřistoupí na žádné kompromisy, jak uvedl ve veřejném prohlášení, a že se tedy akce vůbec neuskuteční. Hrad mu totiž nabídl jiné prostory s odůvodněním, že v Jižních zahradách, kde se večírek původně měl konat, to z bezpečnostních důvodů pro tolik lidí není vhodné. A to i přesto, že se zde velké akce v minulosti již konaly a večírek Vratislava Mynáře nebyl v ničem odlišný.

„Přijmout se mi to nechce. Je to místo, které už je za hradním příkopem. Je to odlišné místo, než o kterém hovořil pan mluvčí Ovčáček, když říkal, že by se na to mohl složit kdokoli a kdokoli si to pronajmout,“ uvedl Horký. Ve hře tak byla i varianta, že se celá akce odvolá a příspěvky poputují zpět k těm, kdo se na Mýdlo na Hradě složili. Nakonec se však organizační tým i vzhledem k přípravám v plném proudu rozhodl, že využije nabídky a akci uspořádá v nabízených prostorách.

„Za sebe bych klidně přijal nabídku odlišného prostoru, tedy zahrady mezi Míčovnou a Letohrádkem královny Anny. Pokud by se tam vyskytly nějaké komplikace, hledal bych třetí, dostatečně důstojný prostor pro realizaci,“ uvedl po delší rozvaze Petr Horký. Kdo s tím nesouhlasí, tomu je ochoten vrátit peníze, které od něj dříve obdržel. Peníze, které se nepoužijí na realizaci akce, poté plánuje Horký darovat neziskové organizaci Národ dětem, která se zabývá pomocí nejmladším pacientům převážně onkologických oddělení.

Nyní zbývá jediná otázka. Bude Mýdlo na Hradě natolik epická akce, že zcela zahanbí Mynářovu oslavu narozenin? Nebo naopak skončí v propadlišti času?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:46 středa 20. prosince 2017. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 8
  • 7
  • 6
  • 6
  • 5