Komunisté pustili předvolební spot, muž zařval a hnal se je zabít vidlemi

Když se tandem komunistů vydal na předvolební agitační jízdu po Vysočině, netušila dvojice, jakou nenávistnou reakci může jejich ideologie spustit. Poslanec za KSČM Josef Zahradníček a předseda OV KSČM v Třebíči Josef Číž jen těsně unikli po útoku rozezleného venkovana, možná potomka kulaka, který pro rudou agitku neměl žádné pochopení. A naopak měl po ruce čirou náhodou vidle.

Komunisté vyjeli agitovat mezi občany pomocí tlampače připevněného na střeše automobilu. Z něho vysílali do okolí předvolební spoty upozorňující na jednotlivé body jejich programu. Vše probíhalo bez komplikací, dokud nedojeli do jinak poklidných Radkovic. Na návsi u autobusové zastávky se na ně totiž vyřítil odpůrce předlistopadových časů s vidlemi.

„Byl to občan, který tam bydlí. Vyběhl s vidlemi a běžel s pokřikem - ty kur*o jedna komunistická, co ty to tady propaguješ?“ popsal pro server ParlamentniListy.cz předseda okresního výboru Josef Číž. „Projíždíme pomalu dědinami, mám tam puštěný spot, který pouští ta různá hesla předvolební. To ho přímo rozzuřilo,“ doplnil.

Komunističtí agitátoři po vsích vylepují plakáty s podobiznami kandidátů a zřejmě mají s odezvou některých občanů své zkušenosti. Poté, co posádka vozu zastavila, rozezlený muž okamžitě vyrazil do boje.

„Já jsem myslel, že jde jenom nadávat,“ postěžoval si Číž a popsal své štěstí v kritické situaci: „Tím, že jsem okénko měl jen pootevřené, tak jsem to nedostal, protože se netrefil do té škvíry.“

Muž se nenechal vyvést z míry a do pootevřeného okénka se dobýval vidlemi opakovaně. Když se do hlavy komunisty Číže ne a ne trefit, začal bodat do dveří. „Nakonec řízl vidlemi do střechy,“ dodal Číž.

K napadení se vyjádřil i předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik.

„Myslíme si, že je to za hranou etického vedení kampaně. Za nás kandidují i mladí lidé a neradi bychom, aby se takovéto metody používaly například i vůči lidem, kteří vůbec žádnou předpřevratovou minulost nemají,“ uvedl.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:01 sobota 27. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 25
  • 14
  • 9
  • 7
  • 7