Pravá od Mattela: Nová Barbie bude mít hidžáb podle šermířky

Také panenky musí jít s dobou. A protože je respekt k odlišnostem velkým tématem dnešní doby, připravila firma Mattel novou řadu barbín, které jsou inspirované výjimečnými ženami. A jedna z nich, představující vrcholovou šermířku Ibtihaj Muhammadovou, tak oblékne hidžáb!

V rámci boje za rovnoprávnost všech lidí připravila firma Mattel novou kolekci barbín s názvem Shero. Ty představují výjimečné ženy, které mohou být pro děti vzorem. Mimo jiné se mezi nimi objeví například olympijská šermířka amerického původu Ibtihaj Muhammadová, která vešla ve známost kromě vynikajících výkonů také tím, že nosí hidžáb. Nejen v osobním životě, ale také při sportu. 

„Jsem šťastná, že malé holčičky si teď budou moci hrát s Barbie, která se rozhodla, že bude nosit hidžáb. Splnil se mi dětský sen,“ tweetovala Muhammadová potěšeně. Když podle ní firma panenku navrhovala, měla sportovkyně tři přání. Aby její figurka měla podobně jako ona silnější nohy, tmavé oční linky a hidžáb.

Mezi vybranými ženami se objeví také olympijská gymnastka Gabby Douglasová, plus size modelka Ashley Grahamová nebo herečka Zendaya. Panenky tak nebudou odpovídat stereotypní blonďaté Barbie s vosím pasem, ale budou se vzhledem i postavou podobat svým předlohám. Jedná se o reakci na častou kritiku, že většina děvčat se s nerealistickou panenkou nemůže ztotožnit. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:11 čtvrtek 15. března 2018. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 6
  • 5
  • 4
  • 4
  • 3