Radikální učitelé a šikana dívek: Muslimská školka vychovávala malé džihádisty

Školka v Mohuči vychovávala malé džihádisty, teď ji zavřeli. | foto: DPA

Že se v Německu v různých komunitách sdružují migranti tíhnoucí k radikálnímu islámu, to je bohužel známou věcí. Server německého týdeníku Focus informoval o případu, který trochu vybočuje. V Mohuči musely úřady zavřít muslimskou mateřskou školku, a to proto, že její šéfové zastávali ideologii Muslimského bratrstva. Ve školce dokonce učil i radikální kazatel!

Úřad v německé spolkové zemi Porýní-Falc se rozhodl k hodně ráznému kroku, jako první v Německu sebral licenci mateřské školce. Řeč je o zařízení v Mohuči, které bylo provozováno mohučskou asociací mešit, a jak správně tušíte, celá akce má náboženský podtext.

Ve vedení školky se totiž delší dobu sdružovali islamisté. Konkrétně šlo o přívržence radikálního Muslimského bratrstva a salafisty. 

Server Novinky.cz informuje, že se první náznaky salafismu začaly projevovat na přelomu let 2012 a 2013, když do školky vstoupil radikální kazatel Al Arifi. Podobné signály následně pokračovaly i v dalších letech.

Vzhledem k zaměstnávání dalších takových individuí, jako je kazatel Al Arifi, se mezi dětmi předškolního věku začaly šířit myšlenky radikálního islámu. Expertka na islám Susanne Schröterová se nechala slyšet, že byli žáci vedeni k přesvědčení, že dodržování islámských norem je důležitější než evropská demokracie.

Kromě toho také mladí chlapci začali ve školce na základě učení salafistů projevovat s našimi hodnotami naprosto neslučitelný vztah k dívkám. Ty se setkávaly se šikanou například proto, že nemají šátek, nebo se bály si s chlapci hrát. Učitelé také žáky vedli k odmítání biologického učiva či evoluční teorie.

„Ví se delší dobu, že sdružení pozvalo salafisty. Jsem ráda, že školka byla zavřena, ale stalo se tak příliš pozdě. Asociace nebyla od začátku vhodným zřizovatelem školky,“ cituje Focus odbornici Schröterovou.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:11 sobota 15. června 2019. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 19
  • 16
  • 13
  • 11
  • 11