Muslimky si ve Varech udělaly z pítka brouzdaliště, sundaly boty a smáčely si nohy

K hodně nevšední události došlo před několika dny na Vřídelní kolonádě v Karlových Varech. Přímo v korytě veřejného pítka si tam dvě ženy začaly smáčet nohy. „Chodily tam jako v brouzdališti a dívaly se na mě jako telata,“ popsal nám autor fotografie.

Karlovarská Vřídelní kolonáda je proslulá svými prameny s pitnou vodou, dvě návštěvnice si ale jejich funkci vyložily po svém. Z pítek, která jsou k dispozici návštěvníkům, si udělaly brouzdaliště. Sundaly boty a začaly se ve vodě procházet.

Fotografie se na internetu objevila v pátek a způsobila velký zájem, když se začala sdílet.

Autor ji ale posléze nastavil jako viditelnou pouze pro přátele a zamkl možnost sdílení, protože mu kvůli jejímu zveřejnění přišlo i několik ne zrovna přívětivých komentářů. My jsme ho kontaktovali s dotazem, jak to s celou událostí ve Varech bylo.

„Ty ženy tam chodily jako v brouzdališti, tedy alespoň ta jedna. Ta druhá tam byla jednou nohou. Šel jsem k nim a udělal fotku. Divně na mě koukaly a já jim řekl anglicky, že se to nesmí, že je to zakázané, že jde o pramen. Koukaly jako telata, nevím, jak rozuměly, ale když jsem se chystal zase fotit, pochopily a odešly,“ napsal nám muž s iniciálami M. S., který fotografii podle záznamu v mobilu pořídil 18. července 2019 v čase 13:06.

Na Facebooku se objevila fotografie dvou muslimek koupajících se v jednom z...

Celá situace mu rozhodně přišla zvláštní, stejně jako diskutujícím nejen na jeho profilu. 

„Mám za to, že u všech vstupů do Vřídelní kolonády jsou piktogramy se zákazem vstupu do Vřídla, na to bych ale nepřísahal. Pije se z toho kohoutku, koryto slouží k odtoku, ale přesto by mě nenapadlo v tom chodit jako v brouzdališti. Nedělal jsem video, ale ta jedna v tom chodila jako na Kneippově chodníku,“ přirovnal M. S. počínání muslimek k lázeňské proceduře, při níž člověk chodí ve speciálních bazénech.

„Jedna holka si mě kvůli tomu dokonce odebrala z přátel,“ dodal autor fotografie, který pracuje jako advokát.

„Jezdím do Varů pravidelně, ale toto mě naštvalo. Jenže já bych takto vyfotil každého, však během festivalu se tam taky někdo cachtal ve velkém Vřídle a být u toho, taky ho blesknu,“ dodává mladý muž, který tím narážel na Johana Kolínského, jenž se svlékl donaha a na ostatní křičel, jestli vědí, kdo on je. 

Piktogramy upozorňující na to, jak se mají návštěvníci Vřídelní kolonády chovat, na vstupních dveřích skutečně jsou. Zakazují dokonce už jen to, aby člověk do pramene sahal holou rukou, voda se nabírá do keramických pítek. 

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:37 úterý 19. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 140
  • 59
  • 39
  • 37
  • 31
  • 24