Cítím z tebe kari, měl by ses vrátit do slumu! Muslimka napadla Inda, policie hledá svědky

Jak málo stačí k tomu, aby se v městské hromadné dopravě strhla pěkná mela? V londýnském autobuse se muslimka v hidžábu pustila do indického cestujícího a před ostatními na něj křičela, že páchne po kari a ať táhne do svého slumu. Matka se jí snažila zacpat pusu, ale už bylo pozdě, video doputovalo až k policii, která ženu obvinila z rasového útoku a také zveřejnila videonahrávku celého incidentu.

K incidentu podle serveru Mail Online došlo 14. září v londýnské čtvrti Hayes v autobuse číslo 195. Ke konfliktu prý došlo poté, co se matka mladé muslimky nahlas pohádala s řidičem autobusu. Ten jí měl údajně pouze říct, že je autobus přeplněný.

Na základě zveřejněné videonahrávky ale nelze s jistotou určit, zda řidič například muslimky neodmítl svézt a neodstartoval tak hádku nakonec právě on.

Nicméně do konfliktu se měl zapojit muž, který měl podle svědků pocházet z Indie. To se ale vůbec nelíbilo mladé muslimce, která pasažéra zasypala rasistickými urážkami.

„Cítím z tebe kari, vrať se do slumu v Southallu,“ křičela na něj. 

Tato žena má stát za rasovým útokem v londýnském autobuse.

Southall je čtvrť v západním Londýně, kde žije mnoho přistěhovalců z toho státu, proto se této městské části říká také „Malá Indie“. Napadený Ind tvrdil, že všichni v autobuse byli na jeho straně. Dívce se pokoušela ucpat pusu rukou její vlastní matka, ale ani to nepomohlo, na Inda křičela dál.

Policie nyní hledá další svědky incidentu. „Vyšetřování bylo zahájeno poté, co se na sociální síti toto video objevilo. Vyzýváme svědky, kteří byli přítomni rasovému napadení muže,“ píše se na stránkách Metropolitan Police.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:27 úterý 21. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 102
  • 68
  • 49
  • 45
  • 42
  • 42