Motorkářský gang napadl lesníky a jednoho dokonce přejel. Policie žádá o pomoc

Hned sedmička agresivních motorkářů považovala lesy u Sentic za závodiště, a když je přítomní lesníci upozornili, že překračují zákon, došlo k potyčce. Motorkáři lesníky napadli nejen slovně, ale také fyzicky. Jednoho muže srazili na zem a přejeli mu nohu. Dalšího pak donutili smazat fotografie, které je při činu zachycují. Policie však fotografie dokázala zachránit a teď pátrá po pachatelích.

Lesní dělníci, kteří před pár dny pracovali v lese poblíž Sentic, zažili incident, na nějž asi dlouho nezapomenou. Sedm jezdců na motokrosových motorkách bez registračních značek se prohánělo lesem.

Lesníci skupinku upozornili, že se chovají protiprávně a měli by toho okamžitě nechat. Agresivní skupinka se pustila do konfrontace. Motorkáři muže nejprve slovně uráželi a poté na ně začali útočit také fyzicky.

Na snímcích z celé události je vidět také moment, kdy jeden z lesníků leží na zemi a přejíždí přes něj jeden z vandalů. 

„Agresivní reakce ze strany motorkářů je opravdu zarážející. Nereagovali ani na skutečnost, že jeden z dělníků je zároveň členem lesní stráže,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Motorkáři se pustili také do dělníka, který si celou roztržku dokumentoval mobilním telefonem. Útočníci jej donutili před nimi fotky smazat, až poté odjeli s myšlenkou, že se zbavili všech důkazů.

Motorkáři si spletli les se závodištěm a napadli lesníky. Teď po nich pátrá...

Policistům se ale podařilo fotky z mobilu zachránit a teď je ukázali veřejnosti, po které žádají pomoc při vyšetřování.

„Tišnovští policisté vyšetřující případ uvítají na telefonním čísle 602 647 425 informace vedoucí ke ztotožnění agresivních motorkářů,“ uvedl Malášek.

Na sociálních sítích už se ozývají první lidé, kteří zřejmě s touto skupinou přišli do kontaktu.

„Mám pocit, že tihle se tam prohání pravidelně. Identifikovat bych je nedokázal, ale nějaká banda krosek těsně kolem mě projela v březnu v lese poblíž Nelepeče a zamířili úplně mimo cesty. Snad je dopadnou,“ napsal na Twitteru muž, který si myslí, že motorkáře již v minulosti zahlédl.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:16 středa 7. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 123
  • 48
  • 36
  • 33
  • 32
  • 29