Zvláštní praktiky mosteckého útulku: Drzá pracovnice vyhrožuje zákaznici

Paní Kateřina chtěla adoptovat malé kotě z útulku. Vybrala si firmu Mostecké kočky, které napsala skrz Facebook. Lidé z útulku jí ale dát kočku odmítli, a to z naprosto nepochopitelných důvodů.

O incidentu s firmou Mostecké kočky se paní Kateřina „pochlubila“ na svém profilu na Facebooku, kde svým přátelům a široké veřejnosti ukázala konverzaci s pracovnicí útulku.

„Přijde mi neskutečné, jak se lidé dokážou chovat, chtěla jsem si adoptovat kotě z útulku a takhle se mnou budou jednat? Člověk chce dát zvířeti domov a bude s ním nakládáno takovým způsobem,“ píše ve svém příspěvku Kateřina, která tak chtěla vidět reakci ostatních. 

Podle zpráv, které na Facebooku paní Kateřina nasdílela, začalo jednání o adopci malého koťátka vcelku v poklidu. 

Žena, která chtěla získat domácího mazlíčka bez domova, se slušným tónem zeptala, zdali by si koťátko mohla vzít k sobě do svého domu. Kateřině se ale dočkalo zamítavé odpovědi. „Zdravím, máme kočky pouze do bytu,“ napsala pracovnice útulku.

Firma Mostecké kočky a její zvláštní praktiky.

Kateřina pracovnici jasně upozornila na to, že kočka by byla uzavřená v domě a neběhala by tak po zahradě či dokonce po ulici. Paní z firmy Mostecké kočky si ale dál trvala na svém.

„Proč by byla uvnitř, když může jít ven,“ ptala se žena z útulku, která jako by chtěla Kateřinu donutit k tomu, aby uznala, že hodlá kočku pouštět ven.

Jednání firmy je přímo nepochopitelné.

Kateřina se pracovnici dále snažila přesvědčit o tom, že pokud by koťátko do svého domu získala, tak by stejně jako její tři další kočky zůstávalo v domě. Zaměstnankyně Mosteckých koček byla ale dále proti. „Kočka nemá nohy, a že to vycházelo doteď, neznamená, že to bude vycházet dál,“ napsala ironicky.

Tohle je opravdu nepochopitelné.

Když Kateřina pracovnici pohrozila, že za své chování může očekávat negativní recenzi, tak pracovnice útulku začala vyhrožovat jakýmsi ztrapněním a poté přešla k útoku: „Je to konec vaší trapnosti? Nedostala jste kočku, tak budete jako malý prcek kopat okolo sebe? To je tedy úroveň, fujtajbl!“

Žena chtěla kočku z útulku.

O tomto incidentu informovala firma Mostecké kočky také na svém Facebooku, kde pravděpodobně již zmíněná pracivnice píše o tom, že paní Kateřina od začátku chtěla kočku na ven a až poté, co pracovnice řekla, že má kočky pouze do bytu, tak změnila svůj názor.  Ofocená konverzace, kterou paní Kateřina nasdílela na svůj profil na Facebooku, ukazuje, že vše bylo jinak a pracovnice předvedla naprosto neprofesionální přístup.

Nasdílené snímky konverzace paní Kateřiny se pracivnicí útulku měly velký ohlas a mnoho lidí se podivuje nad tím, že firma místo toho, aby byla ráda, že o kočky bez domova má někdo zájem a ještě ho projeví takto slušným způsobem, tak se snaží od adopce nebohého zvířátka lidi odradit.

Pracovnice Petra, která se zákaznicí takto komunikovala, následně ve svém vyjádření tvrdí, že útulek má právo prověřovat si svoje zákazníky a že má také právo „občas vypustit páru“. Bohužel, zda je pracovnice pod tlakem či nikoliv absolutně nemusí zákazníky útulku zajímat a bylo by vhodné, aby si tato pracovnice svou páru vypouštěla například na hodinách aerobiku a obecně svoje zákazníky prověřovala civilizovaným způsobem.

Do mosteckého útulku jsme se snažili dovolat a žádali je o vyjádření i mailovou cestou. Dosud nám nikdo neodpověděl.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 14. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 56
  • 25
  • 13
  • 6
  • 5
  • 4