Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Identity teroristů moskevského útoku: Otcové, ženatí muži a puberťák

    Páteční teroristický útok na koncertní sál v ruském Krasnogorsku, si vyžádal přes 150 mrtvých a více než 150 zraněných. Všechny útočníky se podařilo dopadnout. Nyní byla zveřejněna také jejich identita, jsou otcové dětí, ženatí muži i čerstvě dospělý mladík. Informují o tom ruská média.

    Ruská média zveřejnila identitu teroristů, kteří mají na svědomí brutální útok na koncertní sál v ruském Krasnogorsku. Během masakru přišlo o život více než 150 lidí, dalších 150 bylo zraněno. Policii se podařilo všechny útočníky dopadnou.

    Identita čtyř mužů, kteří jsou mezi obviněnými, nyní vyšla na povrch. Agentura Reuters sdílela tato jména: Dalerjon Barotovič Mirzojev, Sajdakrami Murodali Račabalizoda, Muhammadsobir Fajzov a Šamsudin Fariduni, uvedla agentura s odkazem na soudní spisy.

    Obviněný Dalerjon Mirzojev

    „Jak vyšlo najevo u soudu, Dalerjon Mirzojev je ženatý a má čtyři děti. Je mu 32 let a je občanem Tádžikistánu. V (ruském) Novosibirsku měl dočasnou registraci na tři měsíce, ta ale vypršela,“ napsal telegramový kanál ASTRA. Dalerjon nemluví rusky a u soudu komunikoval prostřednictvím tlumočníka.

    Dalším obviněným je třicetiletý Sajdakrami Murodali Račabalizoda. Muž je ženatý a má dítě. V Rusku žil podle stanice RT už v roce 2018, pobýval tam nelegálně a po většinu času byl nezaměstnaný.

    Obviněný Sajdakrami Murodali Račabalizoda

    Už v minulosti dostal od soudu pokutu ve výši pěti tisíc rublů, když překročil svůj 90denní legální pobyt v Rusku. Také mu bylo nařízeno ze země odejít. Do soudní sítě byl o víkendu přiveden se zavázanýma očima, poté co mu pásku sundala ostraha, byl vidět jeho rozsáhlý monokl.

    Předposledním obviněným je teprve devatenáctiletý Muhammadsobir Fajzov. Mladík byl podle deníku BAZA přivezen k soudu na invalidním vozíku a v doprovodu lékařů. Je registrován v Rusku, není ženatý a je bezdětný.

    Obviněný Muhammadsobir Fajzov

    Posledním mužem, který je na seznamu útočníků, je pětadvacetiletý Šamsudin Fariduni. Šamsudin dříve pracoval v ruském Krasnogorsku jako údržbář, je ženatý a má osmiměsíční dítě.

    Všem útočníkům soud prozatím určil dvouměsíční vazební lhůtu, ta může být prodloužena do doby, než bude zahájen soudní proces, který by měl, podle agentury Reuters, začít 22. května. Všichni čtyři rodáci z Tádžikistánu, se k teroristickému útoku přiznali.

    Fotogalerie