Bezohledný pasažér Chlebuškin: Lidé hořeli kvůli jeho kufru a tloušťce!

Letadlo bylo v plamenech a lidé se drali k únikovému východu. Spousta z nich se tam ale dostat nemohla, protože obézní pasažér na sedadle 10C zablokoval uličku, když se snažil ze zavazadlového prostoru vytáhnout svoji tašku. Dmitrij Chlebuškin se po nedělním tragickém požáru letadla v Moskvě, při němž zahynulo 41 lidí, stal nenáviděným mužem. Z lidí, kteří v letadle seděli za ním, přežili pouze tři. Lítost ale Chlebuškin neprojevil, místo toho ještě v hale seřval pracovníky letiště za to, že mu nevrátili peníze!

Tragická nehoda letadla v Moskvě, která stála život 41 lidí, už má svoji hrdinku. O tom, jak letuška Taťána Kasatkinová tahala cestující z hořícího stroje doslova za límce, jsme vás informovali včera. Bohužel ale moskevská tragédie zplodila i jednoho padoucha. Jmenuje se Dmitrij Chlebuškin a těžko byste nyní v Rusku hledali nenáviděnějšího člověka.

Jak totiž popsalo hned několik svědků, když začala evakuace z hořícího letadla, právě tento muž místo aby palubu urychleně opustil, začal ze zavazadlového prostoru lovit svoji tašku. Protože je ale obézní, ucpal přitom celou uličku.

Podle mnohých tak zablokoval lidem snažícím se dostat pryč únikovou cestu a dost možná právě kvůli němu spousta cestujících zemřela. O lecčems svědčí fakt, že Chlebuškin seděl na sedadle 10C a z těch, kteří měli místo za ním, se zachránili pouze tři pasažéři.

„Zachránil si tašku. A následně vypadal dost v pohodě, přestože věděl, že všichni lidé od jedenácté řady dál zemřeli,“ popsal ruským médiím jiný pasažér po tragédii.

Bezohledný Rus Dmitrij Chlebuškin

Další situace, nad níž zůstává rozum stát, je chování Chlebuškina v letištní hale. Zatímco desítky lidí kolem buď plakaly nad ztrátou příbuzných a blízkých, nebo v napětí čekaly, zda právě jejich známí tragédii přežili, obtloustlý Rus křičel na personál a požadoval vrácení peněz za to, že se nedostal do Murmansku, kam mělo letadlo namířeno. Protože prý peníze nedostal, měl dokonce tu drzost na zaměstnance letiště křičet, že jsou bezcitní a neprofesionální.

Na palubě zahynulo 41 lidí.

„Ten tlustý muž byl naštvaný, že nedostal náhradu za let do čtyřiceti minut. Vzal svou tašku z přihrádky bez ohledu na ostatní lidi,“ řekl další svědek.

O tom, že nejspíš velkou spoustu obětí stála život snaha dalších cestujících zachránit svoje kufry, se mluvilo už krátce po tragédii. Podle očitých svědků pasažéři z přední části letadla při evakuaci nejprve vyhazovali ven svoje příruční zavazadla a hlavně kvůli tomu pak ti ze zadní části neměli čas dostat se ven.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:06 středa 4. září 2019. Anketa je uzavřena.

  • 126
  • 19
  • 19
  • 18
  • 15
  • 14