Japonský deníček Moniky Babišové: Navštívila návrhářku i přelomový domov důchodců

Andrej Babiš v Japonsku zastupuje prezidenta Miloše Zemana, a tak po jeho boku nesmí chybět ani náhrada za první dámu. Tou je jeho manželka Monika. Při zahraničních cestách se jí pozornosti dostává pravidelně a jinak tomu není ani v Asii.

Premiér Andrej Babiš v Japonsku podniká jednu státnickou schůzku za druhou, včera například s premiérem Šinzóem Abem, nezahálí ovšem ani jeho manželka Monika.

Ta od začátku celou cestu mapuje na Instagramu, včetně diskutovaného selfie z toalety před slavnostní večeří. Fanoušci ale zase mohou ocenit například její tradičně stylové outfity.

Babišová se jak na obědě se starostou Kjóta, tak i na uvedení japonského císaře Naruhita na trůn či následném slavnostním banketu ukázala v jiných šatech. A protože si s módou rozumí, pozornost si vysloužila i v zahraničních médiích.

Tentokrát se pochlubila pro změnu japonským kimonem. To na ni prý museli navlékat půl hodiny.

Monika Babišová v kimonu

Jak následně popsala, do kimona jí pomáhala japonská módní návrhářka Hiroko Suzuki.

A na spravení chuti, protože prý nošení tohoto japonského úboru nebylo zrovna nejpříjemnější, jí připravila čajový rituál.

Monika Babišová si s návrhářkou Hiroko Suzuki vyměnila dárky.

Kromě toho se ale Monika Babišová vydala i do domova důchodců Kinuta Home. Ten oproti našim zařízením pro seniory působí hodně netradičně.

Monika Babišová navštívila domov důchodců.

Jak Babišová popsala, průměrný věk obyvatel domova je 88,4 roku. O lidi se tu nestará zdaleka jen personál, ale dokonce i roboti. Jedním je třeba i robotický domácí mazlíček. 

Vymožeností, které důchodcům zpříjemňují život, tam ale mají mnohem více.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:59 pondělí 24. února 2020. Anketa je uzavřena.

  • 130
  • 73
  • 39
  • 38
  • 37
  • 35