Poslední terorista z Paříže dopaden: Abriniho chytila policie v Bruselu

Jednatřicetiletý Mohamed Abrini byl posledním z teroristů, po kterých policie intenzivně pátrala v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži z loňského listopadu. Muže, jehož role při plánování útoků je doposud záhadou a který pomáhal s útěkem nedávno dopadenému Salahu Abdeslamovi se podařilo zatknout v Bruselu.

Fotogalerie

Po nedávném dopadení Salaha Abdeslama byl už jen jeden terorista, po kterém se intenzivně pátralo v souvislosti s loňskými útoky v Paříži.

Tím byl jednatřicetiletý Belgičan marockého původu Mohamed Abrini. I ten by dnes již měl být v rukou spravedlnosti.

Jakou přesně roli při přípravách pařížských útoků Abrini se dosud přesně neví, nejspíše se podílel jen na logistice.

Jisté je jen to, že pomáhal s útěkem Salahu Abdeslamovi. Na benzinové pumpě je společně zachytila bezpečnostní kamera. Poté Abrini zmizel neznámo kam.

Po teroristovi se okamžitě začalo intenzivně pátrat, spekulovalo se i o tom, že uprchl do Sýrie. Zde padl jeho mladší bratr Suleyman, který pod vlajkou Islámského státu bojoval spolu se strůjcem pařížských útoků Abdelhamidem Abaaoudem.

Nakonec byl Abrini dopaden stejně jako jeho dlouholetý kamarád Abdeslam v Bruselu, kde se po celou dobu ukrýval.

Spolu s Abrinim byli během razií zatčeny i další osoby podezřelé z terorismu. Mezi nimi je i Belgičan Osama K., který je podezříván z podílu na útocích v belgickém metru.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:13 sobota 6. srpna 2016. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 10
  • 9
  • 8
  • 8
  • 8