Řidič najel v Boleslavi do skupiny lidí, ženu ve vážném stavu transportovali do nemocnice

Byl to večer jako každý jiný. Z mladoboleslavské továrny Škoda Auto před desátou hodinou večerní vycházeli zaměstnanci, kteří si tam odkroutili odpolední směnu. Zčistajasna do nich ale ve vysoké rychlosti najel řidič passatu. Tři lidé utrpěli zranění, jedna žena byla ve vážném stavu a musel ji do nemocnice transportovat vrtulník. Podle původních zpráv měl být řidič pod vlivem alkoholu, nové informace ale hovoří o tom, že měl zdravotní potíže.

K nehodě došlo v úterý před desátou hodinou večerní v areálu mladoboleslavské továrny Škoda Auto. Před jednou z bran pro pěší srazil dvaačtyřicetiletý řidič passatu několik lidí.

„Slyšel jsem túrovat motor, pak ránu, otočil jsem se, letěl přímo na nás. Mohl jet tak osmdesát a vůbec nebrzdil, uskočil jsem, minul mě o deset centimetrů,“ popsal TV Nova muž, který šel zrovna na noční směnu.

Řidič v Mladé Boleslavi najel do lidí, podle dostupných zpráv měl mít epileptický záchvat.

Podle očitých svědků byl řidič duchem nepřítomný, nejspíše proto se ihned začalo spekulovat o tom, že byl pod vlivem alkoholu.

„Lidé na něj řvali, on tam seděl, nic ho nezajímalo. Ale alkohol prý nenadýchal, možná měl nějaké zdravotní problémy,“ nechal se slyšet další ze svědků.

„Řidič byl převezen do nemocnice k ošetření a následně umístěn do policejní cely. Alkohol či jiné omamné látky byly u muže vyloučeny. Pravděpodobnou příčinou nehody byla zdravotní indispozice,“ uvedla mluvčí policie Lucie Nováková.

Server Blesk.cz s odvoláním na své zdroje uvádí, že řidič passatu měl mít před nehodou epileptický záchvat. Nehodu vyšetřují mladoboleslavští kriminalisté.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:30 čtvrtek 26. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 27
  • 5
  • 5
  • 3
  • 3
  • 2