Osm let buranství, zloby a destrukce: Co Němcová „popravou“ Miloše Zemana sleduje?

Blíží se volby, kvůli roku s pandemií koronaviru je nálada ve společnosti na bodu mrazu a senátorka Miroslava Němcová (ODS) se rozhodla ještě trochu přitopit pod kotlem. Vytasila obžalobu Miloše Zemana. Asi nepřekvapí, že na prezidentovi nenechala nit suchou.

„Veřejně prohlašuji, že Miloš Zeman je zrádcem naší země,“ začala zostra Miroslava Němcová, která ačkoliv se tváří velmi konzervativně, když na to přijde, dokáže se pěkně rozlítit, dáma nedáma.

„Jeho činy a spojenectví s Andrejem Babišem řízeně vedou k rozvratu české společnosti,“ pokračovala ve svém projevu, který pro větší přehlednost shrnula do několika bodů, aby se v tom odpůrci Miloše Zemana lépe vyznali.

„Nikdy neprojevil snahu být autoritou, která spojuje, nikdy nevynechal příležitost být papalášem, který ničí a rozbíjí,“ míní senátorka, která prezidenta léta kritizuje. Tentokrát si ale servítky rozhodně nebrala.

„Jeho motivací není zájem společnosti, její šance na uzdravení a prosperitu. Jeho zájmem je návrat k východním pořádkům, nástrojem je vzbuzování nenávisti,“ poznamenala Němcová, jež má za to, že se Zeman do historie země zapíše tím nejčernějším písmem.

„Patří na temnou stránku dějin naší země, řadí se k těm nejodpudivějším figurám. Těmi se sám obklopuje a získává od nich moc k destrukci ústavních principů, k osobní mstě, k prosazení velezrádných zájmů ve prospěch Ruska a Číny,“ pokračovala ve své obžalobě.

„Před dvěma dny uplynulo osm let jeho mandátu. Osm let buranství, zloby a destrukce všeho, co představuje vyšší princip, všeho, co neslouží jeho zájmům. Výročí nikdo neslavil. Není co,“ uzavřela svou stať politička, která už se nemůže dočkat chvíle, kdy Zeman udělá Hradu pápá.

Těžko říci, co Němcovou přimělo k tak ostrému shrnutí, jisté je, že to nenapsala bez příčiny. Zemanova obliba je aktuálně dost nízká a hůl nad ním zlomili i ti, kdo ho byli volit. Ze strany senátorky jde bohužel jen o další populistické gesto a velmi snadné „vítězství“. Bylo více než jasné, že jí za těch pár kritických bodů zatleská dost lidí, minimálně na Facebooku, kam příspěvek umístila. 

Ale co dál? 

Znovu se nabízí otázka, co Miroslava Němcová v posledních letech udělala pro voliče, kromě moralizování a líbivých gest?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:25 pátek 9. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 486
  • 260
  • 21
  • 17
  • 8
  • 7