Chlap s gulama překvapil: Místo ve sporťáku nebo limuzíně se Topolánek vozí MHD

Expremiér Mirek Topolánek (64) klame tělem. V pražských Dejvicích sice s manželkou Lucií Talmanovou a synem Nicolasem obývají luxusní byt o výměře 433 metrů čtverečních a člověk by si řekl, že bývalý šéf ODS bude tím posledním, kdo by se po metropoli přemisťoval MHD, opak je ale pravdou!

V dobách, kdy býval premiérem a šéfem ODS, nebylo arogantnějšího a namachrovanějšího politika než jeho. Mirek Topolánek si na machovství zakládal a rád o sobě prohlašoval, že je „chlap s gulama“. Samozvané „nadsamectví“ přiživil i vhodně načasovanými aférkami. 

Ať už to byl odchod od rodiny a založení nové po boku Lucie Talmanové, anebo spanilá jízda po Toskánsku, kde o víno, ženy a zpěv nebyla nouze, zato se nedostávalo oblečení, což bývalému premiérovi v tu chvíli zase tak nevadilo, naopak se v rouše Adamově kolem luxusní vily promenádoval docela pyšně a s hlavou (a nejen jí) vztyčenou.

S přibývajícími léty i Topolánek dosti zkrotl a ve finále se mezi davy lidí na Hradčanské docela ztratí. 

„Potkal jsem v metru Topola, dokonce se mnou jel pár stanic a vystupoval na Můstku. Vypadá pořád dobře, jen mě překvapilo, že trochu hůř chodí, jako by měl problémy s kyčlemi, ale možná tak chodil vždycky, netuším,“ napsal nám do redakce zdroj, který známého politika v Dejvicích pravidelně potkává.

Řada cestujících si možná ani nevšimne, že s nimi tramvají nebo metrem cestuje bývalý premiér, kterého by – soudě dle jeho chování a naturelu – čekala spíše v nablýskaném fáru, kterak popojíždí v koloně a na dopravní situaci v Praze nadává pěkně od plic, po moravsku. 

Někdejší špička ODS navzdory představám způsobně a s rouškou využívá vozů MHD. Do cíle se dostane mnohem rychleji a nemusí řešit parkování nebo to, jestli si k obědu dát pivo, či sklenku vína. A navíc udělá něco pro svou kondici i zdraví planety.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:36 čtvrtek 15. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 52
  • 47
  • 41
  • 37
  • 36
  • 34