Mejdan u Putina s Kalouskem a Němcovou! Dožadovali se vodky, vzpomíná očitý svědek Klaus

Mezi nejhlasitější kritiky Vladimira Putina a jeho režimu patří i dvě tváře spojené s vládnoucí koalicí, zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek a senátorka Miroslava Němcová z ODS. Ne vždy tomu tak bylo. Tedy alespoň podle exprezidenta Václava Klause, který vzpomínal na to, jak s nimi v roce 2007 navštívil Kreml.

Klaus se o návštěvě rozpovídal už před několika měsíci pro XTV, teď začal po sociálních sítích kolovat úryvek, v němž zmiňuje „párty v Kremlu“. Sdílel ho mimo jiné i opoziční lídr Andrej Babiš.

Exprezident v rozhovoru reagoval na slova Němcové o tom, že tehdy Putin s celou českou delegací jednal „odporně“. Podle Klause ale šlo o docela běžné setkání na mezinárodní politické úrovni a nezdálo se, že Němcové či Miroslavu Kalouskovi v tu chvíli cokoliv vadilo.

„Ječící hrdinové dnešní doby, pan Kalousek a paní Mirka Němcová, se tam chovali velmi decentně a na Putina se uculovali. Teď ze sebe dělají heroické bojovníky, kteří od prvopočátku věděli, že to je kondenzované zlo,“ prohlásil Václav Klaus.

Zavzpomínal také na úsměvnou historku z Kremlu, kdy Putinovi řekl, že podle načtených knih o Rusku očekával, že na společné večeři poteče vodka proudem, ale žádný alkohol na stole nevidí, což ho zklamalo.

„To jsou takové moje drzůstky. Putin kývl na číšníka: Máme vodku?Ten se zatvářil, že neví, někam běžel a za dvacet minut přinesli lahev vodky a nalili ji na první stůl. V tu chvíli se ozvali ti Kalouskové od vedlejšího stolu: No to je skandál! První stůl, papaláši, mají vodku a my ji nedostaneme! Tak jim v Kremlu sháněli vodku,“ smál se Klaus.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:47 pátek 16. prosince 2022. Anketa je uzavřena.

  • 204
  • 39
  • 18
  • 15
  • 7
  • 5