Kalousek káže o morálce, sám má máslo na hlavě, hřímá Klaus ml.

Kauza Andreje Babiše a jeho syna, která aktuálně hýbe (nejen) Sněmovnou, pořádně rozdováděla i exministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), z něhož se stal nesmlouvavý a hlasitý kazatel morálky, slušnosti a demokratických hodnot. Plamenný projev dost bledne při vzpomínce na doby (ne)dávno minulé. Třeba na milodary od švagra, kontroverzního podnikatele Lubomíra Kašáka, který byl v roce 2002 zavražděn. Však to taky za podezřelé „malé domů“ pořádně schytal i v Kotli Michaely Jílkové.

„Dobrá, Andreji. My si zapamatujeme, že nikdy neodstoupíš. Ty si zase zapamatuj, že přes všechny tvoje prachy to nikdy nevzdáme. Nikdy ti nedovolíme zřídit v naší zemi despocii a zničit právní stát. Ber to jako slib k 17. listopadu,“ provolával Miroslav Kalousek na adresu premiéra během oslav státního svátku.

„Z hlediska vyššího principu mravního: Vyhodit květiny, které estébák pohrdající demokratickými principy položil k památníku boje za demokracii a svobodu, není vandalismus,“ hřímal Kalousek. Kritika současných politických špiček nenechala v klidu mnohé z těch, kdo pamatují i doby, kdy bývalý ministr financí rozhodně nebyl čistý jako padlý sníh. 

„Když vidím Miroslava Kalouska, jak mluví o ústavnosti a demokracii, je to, jako když sňatkový podvodník mluví o lásce. Mne ta hysterická druhá protistrana také nedojímá,“ řekl v reakci na Kalouskovo kázání a vyjádření ke kauze premiérova syna Václav Klaus mladší pro ParlamentníListy.cz. 

V současnosti může nezasvěcený člověk nabýt dojmu, že není slušnějšího člověka, než je Kalousek. „Korupce není otázkou příjmů, korupce je otázkou morálky!“ řekl nedávno ve Sněmovně. Jako by snad zapomněl na chvíle, kdy se potil před rozlíceným davem nespokojených, kteří mu do Kotle Michaely Jílkové přijeli od plic říct, co si myslí o jeho čachrech s majetkem a vazbách na švagra, kontroverzního podnikatele Lubomíra Kašáka.

Ten Kalouskově rodině výrazně pomohl se stavbou vilky v jihočeské Bechyni, přispíval na jeho volební kampaň a za 6,5 milionu pořídil rozlehlý mezonetový byt v pražském Veleslavíně, kam za symbolické nájemné Kalouskovy nastěhoval.

„Sprostě lžete. Můj bratr byl slušný a bezúhonný člověk. Nikdy nebyl stíhaný. Když chcete někoho špinit, špiňte mě, nikoli zesnulou osobu,“ hájil se Kalousek poté, co mu jedna z dam v publiku dala sežrat vazby na podnikatele, který byl v roce 2002 zavražděn. V Solenicích na Příbramsku ho zastřelil jeho společník ve firmě IDOS Zdeněk Němec, který měl následně po činu spáchat sebevraždu.

O devět let později byl nedaleko Rožmitálu pod Třemšínem nalezen mrtvý Kašákův syn Adam (†21).

O „bezúhonnosti“ Lubomíra Kašáka kolují na Příbramsku hotové legendy a zdaleka ne všichni zainteresovaní jsou si jistí tím, že byl spořádaným občanem. O jeho podnikání se velmi zajímala svého času také policie, vyšetřování však skončilo s Kašákovou tragickou smrtí.

Kalouskovo záhadné zbohatnutí tak zřejmě bylo dílem božím, stejně jako jeho morální obroda, jíž jsme aktuálně svědkem...

Amen.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:39 úterý 19. března 2019. Anketa je uzavřena.

  • 495
  • 51
  • 31
  • 26
  • 19
  • 13