Letní dieta Okamury: Jitrnice, uzené a tlačenka, chybí jelito, doplnil Kalousek

Není žádným tajemstvím, že politika a rétorika Tomia Okamury Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) moc nevoní. Po chuti mu nebyla ani hutná večeře šéfa SPD, která se skládala z uzeného, tlačenky a jitrnice. Však taky masné fotky Kalousek hned mistrně využil, aby si mohl rýpnout.

Zatímco většina lidí se alespoň snaží v létě „přešaltovat“ na lehčí stravu v podobě grilovaných mas a salátů, najdou se i tací, kteří si vydatné pochoutky spojené spíše se zimním obdobím nenechají vzít ani v horkých měsících.

„Moje dnešní večeře z tradiční zabijačky. Mňam!“ olízl se Tomio Okamura nad snímkem talíře, na němž pyšně trůnil mocný plátek tlačenky, opečená jitrnice i pořádný flák uzeného. Hutnou krmi řada z jeho fanoušků patřičně docenila a „frontman“ SPD se spokojeně tetelil nad úspěchem vlastenecké večeře.

Nebyl by to Miroslav Kalousek, aby takovou příležitost rýpnout si do Okamury nechal bez povšimnutí a mistrně ji nevyužil. „Tlačenka, krkovička, jitrnice a jelito. Dobrou chuť,“ poznamenal lakonicky bývalý předseda TOP 09.

Nutno říct, že Kalousek nebyl jediný, kdo se nad plným talířem pozastavil. „Vtipné je, že ještě v roce 2008, tehdy ještě Tomio bez politických ambicí, říkal, že má raději sushi než české jídlo, kapra hezky pomluvil. O x let později se nad ním tetelí...,“ míní jeden z diskutujících, který má za to, že Okamura to hraje na všechny strany, respektive tak, jak se mu to zrovna hodí.

„Vždyť to je koupený někde u řezníka. Zabijačka se v létě nedělá,“ přisadil si další. Ale zatímco na pozvání na rodinné zabijačky reagoval Okamura palcem nahoru, ty kritické nechal ležet ladem, vyhnul se jim obloukem a dělal, že neexistují, podobně jako na „Kalouskovo jelito“...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:01 středa 6. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 20
  • 15
  • 15
  • 13
  • 12