Kalouskovo léto po koronavirové krizi: Exministr přijde o milované festivaly, co moře?

Letní přípravy vrcholí a mnoho Čechů po koronavirové krizi zvažuje, jestli bude lepší se letos vydat k moři, nebo raději strávit dovolenou někde v tuzemsku u jezera. Redakce Expres.cz se na letní plány ptá osobností české politické scény. Kam se chystá člen TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (59)?

Dlouholeté tváře české politické scény Miroslava Kalouska jsme se zeptali, jestli má nějakou oblíbenou letní destinaci, kterou by čtenářům Expresu doporučil.

„Mám tradici, kterou nevím, jestli letos dodržím, protože situace se mění každým dnem. Jednou za rok na 14 dní letím do Středomoří, do takového velmi opuštěného místa mimo turistický průmysl, hrozně se mi to tam líbí. Létám tam každý rok, mám to tam moc rád, je to taková vesnička, ještě ale nevím, jestli se tam letos odhodlám,“ svěřil se nám Miroslav Kalousek.

Konkrétní místo ale Kalousek prozradit nechtěl. Stejně tak se mu nelíbila ani představa popsat svůj běžný den na dovolené.

Člen TOP 09 má ale v rukávu schovanou záložní variantu, pokud by mu náhodou cesta do Středomoří nevyšla.

„Všude je hezky, když neodletím do mé milované vesničky ve Středomoří, budu ve své milované vesničce v jižních Čechách. Nedělám si s tím ale starosti, určitě to dobře dopadne,“ říká Kalousek.

„Těch opravdových problémů je tolik, že problém, kde bude člověk trávit dovolenou, je naprostá marginálie,“ dodává jedním dechem zkušený politik.

Kalousek ale už teď ví, že kvůli pandemii koronaviru přijde o několik festivalů vážné hudby, které si jinak nikdy nenechá ujít.

„V České republice je několik skutečně mimořádných festivalů, které sem dokážou dostat mimořádná tělesa vážné hudby a nikdy si je nenechám ujít. Měl jsem nakoupené lístky na devět koncertů Pražského jara, bohužel je to pryč. Stejně dopadl i Janáčkův Máj či festival v Salcburku. Nedá se nic dělat. Dvořákova Praha ale bývá na podzim, tak tam se snad několika dobrých koncertů dočkám,“ doufá Kalousek v lepší zítřky.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 neděle 25. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 74
  • 70
  • 51
  • 30
  • 19
  • 19