Miroslavu Kalouskovi ztěžkl jazyk! Mohla za to únava, nebo zaúřadovala sklenička?

Repete po sedmi letech? Miroslav Kalousek přijal pozvání do pořadu Pavlíny Wolfové na stanici CNN Prima News, ale zřejmě to nebylo úplně šťastné rozhodnutí. Celý internet teď totiž řeší, co se to před kamerami dělo. Byl snad bývalý ministr financí jen velmi unavený, nebo byl problém někde trochu jinde? Už v roce 2013 poskytl Kalousek novinářům vyjádření, které více než zavánělo alkoholem. Tehdejší ministr se ke svému přešlapu postavil jako chlap a místo laciných výmluv na francovku přiznal opilost. Jak tomu bude tentokrát?

Těžko v české politice najdeme většího a zkušenějšího rétora, než je Miroslav Kalousek (TOP 09). I mistr tesař se někdy utne a co je jeho pověstnou Achillovou patou, už většina Čechů tuší.

Spekulace o tom, že se poslanec před svým vystoupením v televizi „posilnil“, se teď na sociálních sítích intenzivně řeší. Většina má poměrně jasno, Miroslav Kalousek byl prostě a jednoduše opilý.

V debatním pořadu Pavlíny Wolfové se měl řešit rozpočet České republiky a jeho schvalování v rámci Sněmovny. Kalousek se v jednu chvíli dostal do sporu s moderátorkou, které chtěl vmést do tváře, že debatované otázce příliš nerozumí... Jazyk měl v tu chvíli tak těžký, že mu bylo sotva rozumět.

Spory s Wolfovou pokračovaly, když ji bývalý ministr několikrát nařkl z toho, že mu skáče do řeči. Kalouskovi v tu chvíli zjevně ani nepřekáželo, že zrovna hovořil poslanec Jan Řehounek (ANO), jemuž naopak skákal do řeči bývalý šéf TOP 09.

A co říkáte na vystoupení Miroslava Kalouska vy? V roce 2013 opilost v přímém přenosu přiznal a na nic se nevymlouval.

„Nebudu se hloupě vymlouvat. Žádné francovky, žádné prášky. Tři noci jsem nespal a po oficiální pracovní době, byť připouštím, že ministři žádnou pracovní dobu nemají, jsem si dal dva panáky. A nezvládl jsem to s tou nevyspalostí a stresem posledních dnů,“ řekl tehdy Kalousek novinářům a slíbil, že už tuto hloupou chybu opakovat nebude.

V roce 2015 si Kalousek nechal udělat test, že nebyl opilý při parodování Babiše. Ten o něm prohlásil, že je permanentně opilý.

„Páchnul už ve dvanáct. Byl opilý a všichni to viděli,“ pustil se Babiš do Kalouska kvůli tomu, jak vypadal ve Sněmovně.

„Je to krásný příběh intelektu utopeného v chlastu,“ bavil se na jeho účet šéfredaktor MF DNES Jaroslav Plesl, autor přezdívky „starej Tullamore“.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:48 sobota 12. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 218
  • 79
  • 67
  • 58
  • 33
  • 32