Babiš ani Kalousek neřekli politické sbohem: Utkají se v boji o Hrad?

Exministr financí, bývalý poslanec a někdejší šéf TOP 09 Miroslav Kalousek sice s oblibou tvrdí, jak už se mu nechce zpět do politiky, tuhle báchorku mu ale nikdo moc nevěří. Po volbách jako by ho polili živou vodou. Podobně jako u Andreje Babiše (ANO) i v jeho případě platí, že poslední sbohem rozhodně ještě neřekl, naopak. Dost možná se ti dva zase utkají v jednom ringu. Například v prezidentské volbě.

„Nejsem ničí asistent, na tom jsem trval. Mám kartičku poradce poslaneckého klubu, což mě opravňuje dostavit se na poslanecký klub a popřípadě poradit, s čím budou potřebovat,“ vysvětlil Seznam Zprávám Miroslav Kalousek v souvislosti s novým angažmá v polovině září. 

Jeho funkce je prý neplacená a do Poslanecké sněmovny chodí sporadicky. Pauza od politiky, kterou v lednu oznámil, mu nevydržela moc dlouho. Přece jen 22 let v roli poslance, do toho ministrování v resortu financí, to člověk nesmaže za pár měsíců na politickém výměnku.

Svoje o tom ví i expremiér Mirek Topolánek, který Kalouska vidí hned na několika významných postech.

„Mám pár vizí. Byl by výborný premiér, což vypadá jako nepředstavitelné, dovedu si ho představit jako prezidenta nebo někde ve velké finanční instituci,“ řekl v rozhovoru pro CNN Prima News.

Kalousek sice zopakoval, že o žádném svém dalším směřování dosud nepřemýšlel, není pochyb o tom, že mu lichotí, když ho významné postavy české politiky vidí v takových funkcích. Zatím ale dělá, že ho to nezajímá, a raději tepe do „těch druhých“.

Andrej Babiš

Pokud by se podle něj sestavování vlády ujal Andrej Babiš, i když nemá šanci sestavit většinu, na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny nemá pro hnutí ANO „zůstat ani funkce správce parlamentních toalet“, nechal se slyšet bývalý ministr financí.

Ten nevynechá žádnou příležitost si do šéfa hnutí ANO pořádně rýpnout a jeho souputník to má úplně stejně. Jejich duely a hádky (nejen) ve sněmovně jsou a byly legendární. Jejich příznivci se mají na co těšit, protože tihle dva jen sbírají síly na další bitvu. 

Ta bude hodně zajímavá, půjde totiž o to, kdo opanuje Hrad...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:43 úterý 8. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 11
  • 10
  • 5
  • 4
  • 3