Kalousek má v pražské restauraci svůj vlastní rum. Jaký je jeho příběh?

Politický matador Miroslav Kalousek je velice rozporuplná postava. Jedni bývalého předsedu TOP 09 milují pro jeho smysl pro humor, druhá skupina zase Kalouska viní ze všeho špatného. Rodákovi z Tábora ale nikdo nemůže upřít to, že se v Česku už roky těší velké popularitě. Důkazem budiž obří lahev rumu s jeho fotografií, která je umístěna v pražské restauraci Hlučná samota. Jaké je tajemství této flašky? To a mnohem více Expresu prozradil sám Kalousek!

V pražské restauraci Hlučná samota mnoho hostů jistě zaskočí obří lahev rumu na baru, kterou zdobí fotografie politického matadora Miroslava Kalouska

Obsluha Hlučné samoty redaktorům Expresu sdělila, že několikalitrovou lahvinku do restaurace věnoval sám populární politik. Bohužel si z ní nikdo nemůže objednat skleničku, slouží totiž pouze jako dekorace. To ostatně Expresu potvrdil i Kalousek, který navíc prozradil tajemný příběh „svého rumu“.

„Dostal jsem ho od kamarádů. Dvě lahve. Jednu k padesátinám, druhou k pětapadesátinám. Byly to obrovské flašky rumu s mojí fotkou. Obě lahve jsem dal do hospod, kam chodím častěji, a někdo si to tam vystavil jako dekoraci,“ vysvětlil tajuplnou cestu obří lahve rumu Kalousek.

Lahev rumu, o které je řeč.

Redaktorům Expresu ale v Hlučné samotě neuniklo, že z lahve „Kalouskova rumu“ už někdo koštoval. Když se tohle bývalý předseda TOP 09 dozvěděl, tak byl přímo v šoku.

„To jsem si nevšiml, že je rum upitý. Je to tam jako dekorace. Je tam dlouho, dva roky. Netuším, kdo ho mohl upít,“ řekl Expresu Kalousek.

Miroslav Kalousek vůbec netušil, že někdo už koštoval „jeho“ rum.

A proč tehdy Kalousek dostal od svých přátel právě rum? Je to snad jeho oblíbený alkohol? To jsou otázky, které jistě zajímají mnoho lidí. 

„Rum vůbec nepiji. Předpokládám, že ti kamarádi, kteří mi to dali, měli blízko k továrně Fruko-Schulz, kde jim tu lahev vyrobili,“ sdělil svou teorii o vzniku vtipného dárku Kalousek.

Kalousek: Netuším, kde je ta druhá lahev!

Klíčovým bodem z rozhovoru s Miroslavem Kalouskem je ale věta, která naznačuje, že jedna lahev „Kalouskova rumu“ ještě nejspíše existuje!

„Je ještě jedna lahev. Ta na Hlučné samotě je tam dva roky, ta druhá, to na mou duši nevím, kde je. Asi bude v nějaké jiné pražské restauraci, ale je možná už dávno zkonzumovaná a vypitá, už je to sedm let,“ odhadl současný stav svého rumu Kalousek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:31 čtvrtek 26. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 6
  • 4
  • 3
  • 2
  • 2