Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Líbánky českých „teroristů“: V Bosně pomáhají uprchlíkům, z Farkase je Všelicha!

    Markéta a Miroslav pomáhají v Bosně. | foto: Facebook

    Většina novomanželů touží po romantické svatební cestě a hýčkání v luxusním hotelu. Markéta Všelichová a Miroslav Farkas, kteří si odseděli více než tři roky za napomáhání kurdským milicím YPG, mají jiné priority. I když Markéta čeká své první miminko, zamilovaný pár vyrazil na „líbánky“ do Bosny, kde pomáhají tamním uprchlíkům. Miroslav se na sociální síti také pochlubil tím, že po svatbě přijal manželčino příjmení a je z něj nově Všelicha!

    Markéta Všelichová a Miroslav Farkas se vzali v polovině března na náměstí v Boskovicích. Obřad se uskutečnil venku kvůli koronavirové pandemii.

    „Udělali jsme to, abychom nemuseli nikoho vyselektovat na chodbu, vevnitř by mohlo být jen patnáct lidí včetně oddávajících a filmařů,“ vysvětlila na Facebooku Markéta Všelichová, která se pochlubila také videem a fotografiemi ze svatby.

    Prostého obřadu se zúčasnilo jen několik nejbližších kamarádů, ženich Miroslav Farkas dorazil v kostkované košili. Krátce po svatbě vyrazila Markéta s Miroslavem do Bosny, kde už delší dobu pomáhají tamním uprchlíkům.

    „Jsme opět v Bosně ve Veliké Kladuši a pokračujeme v pomoci uprchlíkům. Děkujeme obyvatelům obce Vranov, kteří bohatě přispěli do věcné sbírky,“ informovali Markéta s Miroslavem na svém společném Facebooku, kam přidali i několik aktuálních snímků z Bosny.

    „Lidem se dostává občasné pomoci od zahraničních organizací, jinak ale musí každý den spoléhat na to, co vyžebrají od místních lidí. V provizorních podmínkách si vaří i perou. Vedle potravin a hygienických potřeb jsme uprchlíkům rozdali i vybavení pro úklid tábora. Do rána bylo hotovo, pytle naložené odpadky poté odvezl náklaďák,“ dodali manželé Markéta s Miroslavem.

    Markéta Všelichová a Miroslav Farkas se vzali.

    Z Farkase je Všelicha!

    Příspěvky na společném profilu na sociální síti píše většinou za oba Markéta. V posledních dnech se ale hodně rozepsal i Mirek, který své poznatky z Bosny nově podepisuje jako „Miroslav Všelicha“. Po svatbě se tedy rozhodl, že bude užívat manželčino příjmení.

    Manželé Všelichovi byli ještě coby partneři v listopadu roku 2016 zadrženi na hraničním přechodu s Irákem.

    Při kontrole u nich turečtí policisté našli letáky a fotografie, jež podle turecké strany dokazovaly jejich spolupráci s bojovníky kurdských milicí YPG, které Turecko považuje za teroristickou skupinu.

    V srpnu roku 2017 vyfasovali Češi šest let a tři měsíce. Na svobodu se dostali loni v červenci, ve vězení tedy strávili více než polovinu svého původního trestu.

    Po jejich propuštění europoslanec Tomáš Zdechovský do médií oznámil, že se Markéta s Miroslavem rozešli.

    „Už nejsou partneři. Mirek byl nějak naštvaný, ale přesné podrobnosti neznám,“ řekl Zdechovský po návratu Markéty a Miroslava do Česka.

    Dlouho bez sebe ale tito bojovníci za lepší svět nevydrželi. Založili si společný facebookový profil, loni v říjnu oznámili zásnuby a zdá se, že už je nic nerozdělí.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:00 neděle 8. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      94
    • Haha
      12
    • Super
      7
    • Tvl
      4
    • Cože
      1
    • Sladký
      1
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...