Topolánka nepotěšil útok Holanďanů v Praze a mluví o „kozom*dech“!

Zadržení sedmi cizinců, kteří napadli nebo se nepřímo účastnili napadení číšníka v centru Prahy, hnulo žlučí nejednomu z občanů. Do vášnivých diskuzí, nejednou na hraně rasistických komentářů, se zapojil i bývalý premiér Mirek Topolánek.

Hned jak policie zveřejnila záběry agresivních cizinců z bezpečnostních kamer, začalo se spekulovat, zda jde o Araby, Albánce nebo Turky. Prostě proto, že takto běžní Evropané nevypadají a pozná to i malé dítě, které o rasistických předsudcích neví vůbec nic.

Nakonec se ale ukázalo, že jsou to Evropané. Ti noví, kterých je nyní v některých částech západní Evropy tolik, že už ani místní nevědí, kdo je vlastně etnickou menšinou.

Strohé konstatování, že jde o držitele holandských pasů, a jsou to tudíž Nizozemci, je stejně zavádějící jako to, že v Münsteru do lidí na předzahrádce restaurace nenajel Afghánec, ale psychicky labilní Němec. Politická korektnost nás možná nakonec zahubí. Policejní deník však přesto mluví o útočících Turcích, i když to nelze považovat za relevantní oficiální zdroj.

Do debaty na citlivé téma se na svém Twitteru zapojil i neúspěšný prezidentský kandidát a expremiér Mirek Topolánek. „Ano, jsou to typičtí ‚evropští‘ Holanďani. Snad z toho nebude trend. Nedávno to byly výlety juniorů do Prahy za laciným sexem a chlastem, dnes výlety za dobrodružstvím. Snad ten chlapec bude v pořádku. Nicméně uklidním vás. Údajně u toho nekřičeli Alláhu akbar,“ píše v jednom ze svých příspěvků na dané téma.

Zajímavou kategorii pro svou osobu pojmenoval „něcofob“ poté, co se brání, že by snad vůči ostatním evropským spoluobčanům zastával nějaká pochybná stanoviska.

 „Určitě nejsem rasista, xenofob a nacionalista. Nejsem taky ale sluníčkář, vítač a zakrývač reality. Zase tak trochu nepatřím nikam. Nemám totiž rád extremismus. Rád si nechám poradit, co smím a co nesmím. Jsem asi něcofob,“ píše bývalá hlava ODS.

23.dubna 2018 v 23:49, příspěvek archivován: 24.dubna 2018 v 16:28

No, Vilém Alexandr Nizozemský asi také nebude pyšný na partičku pravých Holanďanů a férových sportovců, co si do Prahy přijeli vyřešit depresi a frustraci z pocitu odcizení, pokusem o vraždu.

Podle Mirka Topolánka zřejmě vládce Nizozemí nebude nadšený ze svých poddaných, a dokonce prý jistě šlo o férové sportovce. Naopak mu vadí, když někdo tomuto druhu Evropanů ošklivě nadává.

„Myslím, že by se nemělo používat pro popis viníků ‚kozom*di‘. To mi připadne hodně pejorativní, až sprosté. Něco jako ‚žabožrouti‘. To je ten rozdíl mezi politicky nekorektním a sprostým. Stačilo: skupina na první pohled nepřizpůsobivých, laxní obsluhou znejistělých občanů EU.“

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:37 středa 22. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 110
  • 15
  • 12
  • 8
  • 8
  • 7