Stropnický utáhl opilcům kohoutky! Zákaz alkoholu pro Zemanovu suitu

Cestující ve vládním speciálu doprovázející prezidenta Miloše Zemana na jeho cestě do Číny zažili nemilé překvapení, když chtěli dlouhou cestu proložit sklenkou něčeho ostřejšího. „Alkohol nenaléváme,“ dozvěděli se pasažéři od personálu na palubě. Důvod je stejně prozaický jako praktický.

Ministr obrany Martin Stropnický musel svým příkazem zasáhnout, protože Boeing vládní letky se příliš často měnil v pijácké doupě. Neobvyklý příkaz byl přitom prý iniciován samotnou posádkou letounu.

Pilotům se nelíbilo, že se ústavní činitelé při služebních cestách zpíjeli jak mužici, z čehož plynuly pochopitelné komplikace. Radost asi neměla ani úklidová četa.

„Naše dopravní letka je určená k tomu, aby lidi přepravovala, nikoliv aby jim podávala tvrdý alkohol,“ uvedl zákaz mluvčí Ministerstva obrany Jan Pejšek Blesku.

Prolévat hrdlo „panáky“ se ve vládních speciálech nesmí od minulého roku. Kromě uvedených stížností se i jiný zdroj z ministerstva vyjádřil v tom smyslu, že pohled na zpité lidi vystupující z letadla býval nejednou tristní.

Sám prezident Miloš Zeman prý během letů většinou spí, ale i tak dává přednost sklence vína. Stejně tak je mu povoleno na palubě kouřit. Konzumaci alkoholu a cigaret si jako vrchní velitel ozbrojených sil České republiky může dovolit. Alespoň v tom smyslu se vyjádřil mluvčí prezidenta.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:36 středa 13. září 2017. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 25
  • 17
  • 11
  • 10
  • 9