Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Manželku rozplakal, asistentku zapíral: Osudové ženy Ransdorfa

    Tři ženy, které se motaly kolem Miloslava Ransdorfa. | foto: reprofoto Facebook, TV Nova, Profimedia, Expres

    V pátek nečekaně zemřel europoslanec Miloslav Ransdorf, zanechal po sobě manželku Vlastu a dceru Anetu. Co víme o jeho osudových ženách a kdo mu přichystá pohřeb?

    Manželku srazily dluhy na dno

    Najít fotku manželky Miloslava Ransdorfa, natož fotku, kde stojí vedle sebe, není jednoduché. Do společnosti spolu zřejmě moc nechodili, bok po boku si na veřejnosti nestáli. Nejspíš k tomu přispěly i skandály manžela a následná medializace.

    Manželku na veřejnosti svými skandály akorát ztrapňoval.

    Obzvlášť napjatá situace, která vyústila v tichou domácnost, mezi manželi panovala před čtyřmi lety, v době, kdy se Ransdorf topil v největších dluzích.

    Jak tehdy odhalila TV Nova, europoslanec dlužil různým lidem na 17 milionů korun a o další směnce se paní Vlasta dozvěděla přímo od reportéra, a to už slzy neudržela. Od té doby vedle sebe manželé údajně jen žili, ale moc spolu nemluvili.

    Fotogalerie

    Rodina pak kvůli exekuci přišla o byt v Záběhlicích, který od Ransdorfa odkoupila jeho asistentka. Nejspíš i manželce vrtalo hlavou, kam mizely jeho v europarlamentu vydělané miliony. Otázkou tak je, zda po něm rodině zůstanou majetky nebo jenom dluhy.

    Podivná asistentka

    Když se před pár týdny provalilo, že byl europoslanec zatčen ve Švýcarsku, prohlášení za něho médiím aktivně poskytovala jeho asistentka Helena Suchá. Není tak s podivem, že když se o kauzu začala média podrobněji zajímat, dostala se do hledáčku i ona.

    Asistentka Miloslava Ransdorfa Helena Suchá začíná být skoro stejně tajemnou postavou jako sám Ransdorf. V Blovicích má luxusní sídlo, ale sousedi jí zde vídají jen zřídka a s nikým se tu nebaví.

    Jenže jak se podařilo Expres.cz zjistit v poněkud emotivním rozhovoru, kdy redaktorovi Helena Suchá plakala do telefonu, jeho asistentkou už dávno nebyla a byla velmi dotčená, že se o ní v souvislosti s Ransdorfem píše.

    „Pro Ransdorfa už nepracuji. V tomto volebním období je to úplně jinak uspořádané. Nevím proč se o mně neustále píše jako o vedoucí kanceláře, nejsem ani vedoucí kanceláře, ani asistentka a ani v žádném jiném pracovním poměru,“ sdělila nám do telefonu rozrušená Suchá.

    V jakém poměru tedy byla Suchá vůči europoslanci? Proč i nadále za něho do médií komunikovala, i když s ním už nespolupracovala? Mimochodem byla to právě ona, kdo Ransdorfovi pomohl s jeho exekucemi a koupila od něj byt. A bude to Suchá, kdo organizuje Ransdorfův pohřeb.

    Dcera z jiného světa

    S manželkou Vlastou má Ransdorf jedinou dceru Anetu, která se narodila v roce 1990. Na veřejnosti se o jeho dceři ale nikdy příliš nemluvilo. Jedinou zmínkou od samotného Ransdorfa je jeden odstavec na jeho webových stránkách nadepsaný Rodinný život.

    Aneta Ransdorfová a její temný kostým.

    „(Aneta) zdědila velkou část Ransdorfových nectností. Obžerný vztah k vědění i svobodomyslnost, která se jen nerada smiřuje s nutností zachovávat běžný pořádek,“ popsal dceru Ransdorf na webu.

    Po Ransdorfovi, který údajně hovořil patnácti jazyky, včetně jazyků exotických, zdědila Aneta lingvistické nadání. Kromě mezinárodních vztahů a evropských studií na Metropolitní univerzitě v Praze studuje Aneta rovněž japonská studia na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy.

    Aneta má ještě jeden netradiční koníček s japonskými kořeny. Je vášnivou členkou subkultury zabývající se tzv. cosplayem, tedy aktivitou, kde fanoušci vyrábějí a oblékají si často velmi komplikované kostýmy svých oblíbených animovaných hrdinů.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:31 úterý 24. května 2016. Anketa je uzavřena.

    • Super
      14
    • Trapas
      9
    • Cože
      8
    • Sladký
      7
    • Haha
      6
    • Tvl
      3