Hledá se prezident! Zeman ruší akce a má volno, podle Ovčáčka je v pořádku

Ačkoliv Miloš Zeman před volbami prohlašoval, že je stále mlád a plný sil, přichází jeho věčně diskutovaný zdravotní stav na přetřes i po prezidentském znovuzvolení. Po sečtení hlasů totiž časně opustil bujaré oslavy ve svém štábu a od té chvíle ho nikdo neviděl. Zeman zrušil výstup v TV Barrandov i ceremoniál při jmenování rektorů, teď navíc Hrad oznámil jeho dovolenou. Vtipálci na Twitteru se ptají: Kde je prezident?

Prezidentské volby jsou stále diskutovaným tématem, jejich vítěze ale od soboty dosud nikdo neviděl. Miloš Zeman nečekaně zrušil svůj plánovaný povolební výstup v pořadu Jaromíra Soukupa na Barrandově a nezúčastnil se ani jmenování rektorů, které za něj musel v komorní atmosféře převzít ministr školství. Jde přitom o akt, kterého se prezident podle tradic vždy účastnil.

Podle všeho by měl Zeman odpočívat v Lánech a sbírat zpět síly, které vynaložil na kampaň před druhým kolem. Dnes by měl na Pražském hradě jmenovat soudce, pak ale bude pokračovat v odpočinku a vezme si dovolenou. To na svém Facebooku v pěkně ostrém statusu oznámil tiskový mluvčí Jiří Ovčáček.

„Už ve vítěznou sobotu jsem na dotazy novinářům řekl, že až do středy bude pan prezident zaslouženě odpočívat v Lánech. Nenávistný mediální póvl a hnůj přesto nadále šíří lživé spekulace o zdraví pana prezidenta. To je ta jejich noblesa. A co teprve, až se dozví, že celý příští týden bude mít pan prezident dovolenou! A Ovčáček také,“ rozohnil se prezidentův mluvčí.

Kromě toho, že všem osvětlil Zemanův povolební klid, narážel také na stále dokola se šířící spekulace o prezidentově zdraví. Ty však mimo absencí na veřejných událostech trochu přiživil i hradní lékař Lubomír Nečas. Zatímco ještě před pár týdny lékařské konzilium veřejnost ujišťovalo, že se Zeman nachází ve skvělé kondici, Nečas se v rozhovoru pro iDNES.cz otázce na aktuální zdravotní stav prezidenta vyhýbal. „O tom nemohu mluvit,“ řekl.

Na účet Zemanova „zmizení“ se teď baví vtipálci na sociální síti Twitter a pod hashtagem #kdejemiloš tam postují vtipné příspěvky. „Po napínavém finále soutěže Prezidentmanie přichází další reality show: Česko hledá prezidenta,“ hlásá třeba jeden z příspěvků. „Zeman se odstěhoval do Humpolce,“ oznamuje další srandista v narážce na známý film Marečku, podejte mi pero.

Mnozí pak také doporučují hledat prezidenta „vlevo dole“, protože někde tam prý v novinách Zeman četl Peroutkův článek „Hitler je gentleman“, který je díky němu v podstatě legendární i přesto, že ho nikdo jiný zřejmě ještě neviděl.

Zda se Miloš Zeman opravdu stále nachází v dobré kondici jako před volbami, nebo se volební shon na jeho aktuálním rozpoložení podepsal, se nejspíš ukáže už dnes při ceremoniálu u příležitosti jmenování soudců.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:54 čtvrtek 31. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 5
  • 5
  • 5
  • 4
  • 3