Americký velvyslanec v Česku chválí Zemana: Jeho smysl pro humor mě baví!

Miloši Zemanovi (74) bývá často vytýkáno, že se „bratříčkuje“ s Čínou a Ruskem, s nimiž prý udržuje až příliš nadstandardní vztahy. Jeho kritiky možná překvapí fakt, že si skvěle rozumí i s americkým velvyslancem Stephenem B. Kingem, který si českého prezidenta nemůže vynachválit.

„Když ode mě váš pan prezident v prosinci 2017 převzal pověřovací listiny, strávil jsem s ním asi půl hodiny a prostě se nám spolu dobře komunikovalo na řadu témat,“ svěřil se Stephen B. King v rozhovoru pro deník Blesk. 

„Od té doby máme nejen dobré, ale podle mě velmi dobré vztahy. Snažíme se teď setkávat co čtvrt roku, během pár týdnů bude řada na mně, abych ho přijal, takže se spolu asi najíme tady na terase, protože on rád jí venku,“ překvapil americký velvyslanec v Česku, který si Miloše Zemana docela oblíbil.

Nemá sebemenší problém s tím, že někteří kritici hlavy státu poukazují na jeho výroky, které jim přijdou nepatřičné, podobně jako některé vtipy a narážky. 

„Mně se jeho smysl pro humor v soukromí fakt líbí. A také chápu, proč některé veřejně pronášené věci mohou vyznít tak trochu kontroverzně,“ svěřil deníku King, který odpovídal na vazby a vztahy s americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

„Nemám s ním žádný osobní vztah. Lidé samozřejmě mají tendenci hodnotit jeho styl, ale ten, upřímně řečeno, není až tak rozdílný od Miloše Zemana. Oba prostě říkají, co si myslí,“ odpověděl velvyslanec, který ve vztazích mezi ČR a USA vytyčil tři důležitá kritéria: přátelství, bezpečnost a ekonomickou prosperitu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:08 úterý 1. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 58
  • 22
  • 16
  • 15
  • 14
  • 11