Zdravotní trable prezidenta Zemana: Intenzivní bolest nohou, proč má stále ortézu na ruce?

Prezident Miloš Zeman (76) přišel ve středu do Poslanecké sněmovny podpořit návrh státního rozpočtu na příští rok v doprovodu dvou mužů, kteří ho podpírali. Chůze dělá hlavě státu dlouhodobě problémy. Zeman před poslanci přiznal, že ho trápí intenzivní bolest nohou. Proč měl ale opět ortézu na ruce, kterou má mít již zahojenou?

„Předem jsem se chtěl omluvit, že jsem si podobně jako minulý rok 28. října sedl kvůli velmi intenzivní bolesti nohou. To se stává, a jak už jsem několikrát řekl, nohama se politika nedělá, alespoň většinou ne. Doufám, že tato pozice nijak neohrozí hloubku mých myšlenek, s nimiž vás za chvíli seznámím,“ začal svůj středeční projev v Poslanecké sněmovně prezident Miloš Zeman.

Prezident přiznal, že má problémy s chůzí, proč má ale stále ortézu na ruce?

Kromě intenzivní bolesti nohou českého prezidenta očividně ještě trápí pravá ruka, kterou si Miloš Zeman zlomil při pádu a v srpnu podstoupil operaci v Ústřední vojenské nemocnici. 

Hrad tehdy oficiálně oznámil, že rekonvalescence potrvá zhruba osm týdnů. Ortézu měl prezident podle prvotních odhadů odložit zhruba koncem října.

Podle zdroje Expresu ale Zeman, respektive jeho lékař, nechtěl ponechat nic náhodě, a tak prezidentovu pravou paži stále zdobí ortéza.

„Při minulé kontrole panu prezidentovi řekli, že si má ortézu ještě měsíc nechat. Příští týden má jít na další kontrolu a pravděpodobně mu ortézu sundají,“ řekl Expresu člověk, který má blízko k Zemanově týmu a podle něhož prezident nosí ortézu čistě z preventivních důvodů.

„S rukou už normálně manipuluje a podává ji,“ dodal zdroj.

Ovčáček zuřil kvůli kamerám České televize

Co se týče projevu prezidenta Miloše Zemana v Poslanecké sněmovně, hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka velmi rozčílilo, že Českou televizi velmi zaujalo, jak špatně hlava státu chodí.

„Víte, která TV si nastaví hned dvě kamery na příjezd pana prezidenta do Sněmovny, aby natočila, jak se mu s bolavýma nohama špatně vystupuje z vozu? Komerční televize? Ale kdeže. Veřejnoprávní ČT. Na Kavkách se jistě tvářili slastně jako prof. Braun v majorovi Zemanovi,“ napsal na svém Facebooku Ovčáček.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:08 pátek 12. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 74
  • 67
  • 35
  • 33
  • 20
  • 19