Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Národ brání Zemana kvůli rakovině. „Smrt mu nepřeji,“ tvrdí Bartík

    Uvolněný radní městské části Brno-střed Svatopluk Bartík z hnutí Žít Brno odpálil pomyslnou bombu, když na svém facebookovém profilu zveřejnil informaci, že prezident republiky Miloš Zeman má před sebou maximálně pár měsíců života. To proto, že jeho organismus zachvátila rakovina. Reakce jsou doslova zuřivé.

    Svatopluk Bartík bude velmi brzy čelit trestnímu oznámení a žalobě, které bude iniciovat hradní kancelář. Oznámila to alespoň ústy svého mluvčího Jiřího Ovčáčka, jenž informaci emotivně označil za odpornou lež a jejího šiřitele za lidský odpad.

    Bartík se však brání, že jeho zdroj je důvěryhodný, je si jeho pravdivostí jistý a prezident Zeman údajně zná svou diagnózu tři týdny. Ačkoliv se zdravotní stav hlavy státu dostal v posledních týdnech opět na přetřes pro jeho viditelně nezdravý projev, Zeman naopak vítězně ohlásil, že mu „odešla cukrovka“.

    Napříč mediálními fóry a v neposlední řadě i na Facebooku Svatopluka Bartíka se hrnou nekonečná vlákna příspěvků. „Minimálně není pan prezident ve fit kondici, to jsme si všichni všimli z médií, ale takový výrok nemáte právo šířit, ať je pravda jakákoliv,“ dá se vybrat reprezentativní vzorek jednoho z převládajících názorů komentujících.

    Další skupina reakcí je spíše vulgární, Bartíka častují nadávkami a odsuzují jeho krok jako akt čiré nenávisti k prezidentovi. „Jste prase! Karma je zdarma, boží mlýny melou a u vás se všechno dobré ve zlé obrátí!“ píše například jeden z uživatelů a je to ta jemnější varianta.

    V podobném duchu píší i další: „Ač nepatřím mezi příznivce pana prezidenta, myslím si, že každý z nás si zaslouží špetku úcty. Tedy i kdyby uvedená zpráva byla pravdivá, jejím zveřejněním jste se v mých očích dostal na úroveň toho nejhoršího póvlu a odpadu.“

    Ne všichni ale mají s Bartíkovou informací takový problém.

    „Musím se pana Bartíka zastat. Říká se, že něco takového by bez politického backroundu nezveřejnil ani takový vůl, jako je Bartík. Nemyslím si, že je pan Bartík blbec, protože to zveřejnil. Myslím si, že je blbec proto, že nepíše na začátku vět velká písmena,“ definuje pisatel třetí skupinu přispěvatelů.

    Reakce na prezidentův zdravotní stav hýbou i politickou scénou. Těm vévodí příspěvek stále ještě předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, ten se dokonce rozhodl pro báseň: „Cukrovka odešla mi v sobotu a z fáčů na noze je pořád cítit chlór. Putin však nakládá mi stále další robotu. Už nemůžu. Please, open the door.“

    07.listopadu 2017 v 13:34, příspěvek archivován: 08.listopadu 2017 v 09:13

    Cukrovka odešla mi v sobotu a z fáčů na noze je pořád cítit chlór. Putin však nakládá mi stále další robotu. Už nemůžu.Please,open the door. https://t.co/v56CzC7rlu

    Sám Bartík se vyjádřil i po mediální smršti, kterou jeho prohlášení vyvolalo: „Někteří mi vytýkáte, že panu Zemanovi přeji smrt. To rozhodně není pravda. Sice jeho politiku převážně nemám rád, ale nemoc ani smrt nepřeju vůbec nikomu. Prezidenta bych si přál co nejvíce zdravého, ať jím je či příští rok bude kdokoliv.“

    bartík prezidentovi smrt nepřeje, ale za svým tvrzením si stojí.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 9:22 čtvrtek 8. března 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      54
    • Tvl
      14
    • Super
      11
    • Haha
      9
    • Sladký
      8
    • Cože
      6
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...