Řízky, dárky a Kate. Hradní mluvčí Ovčáček nastínil, jaké budou Vánoce prezidenta Zemana

Vánoce jsou brány jako svátky klidu a míru. Odpočinout si musí zcela jistě i prezident Miloš Zeman (75). Jak oslaví hlava státu Štědrý den a kdo mu bude dělat společnost? To Expresu prozradil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Podle Jiřího Ovčáčka bere prezident Miloš Zeman Vánoce jako svátky, kdy je důležité být se svou rodinou. 

„Kdy jindy, zejména když členové rodiny jsou vzdálenější, se sejdou u štědrovečerního stolu,“ vysvětluje hradní mluvčí.

Osmnáctého prosince uspořádal pan prezident v Lánech slavnostní oběd se svými nejbližšími spolupracovníky. Všem popřál hezké Vánoce, ale také se věnoval prezidentské administrativě.

O Štědrém dnu už se ale bude naplno věnovat své rodině, se kterou se sejde v Lánech. 

Štědrý večer i s Kate a „ztraceným synem“ Davidem?

„Na programu je tradiční štědrovečerní večeře, nebude chybět stromeček a dárky. Nejdůležitější pro pana prezidenta jsou ale právě klidné sváteční chvíle s jeho drahými. Vánoce jsou podle pana prezidenta především svátky rodiny, kterou zosobňují otec, matka a děti,“ svěřil se Ovčáček.

Je tedy velice reálné, že pan prezident stráví Vánoce se svými dětmi, tedy dcerou Kateřinou a synem Davidem.

Kateřina ještě nedávno žila ve Velké Británii, kde pracovala a studovala. Před časem se ale do České republiky vrátila. Nejprve se zdálo, že jde jen o krátkou návštěvu, ale vypadá to, že v rodné zemi poblíž svého otce zůstává nadále.

Co se Davida Zemana týče, ten se po boku svého otce téměř vůbec nepohybuje. Žije v Ostravě, kde pracuje v tamní nemocnici a přednáší na univerzitě.

„On má jistý distanc – nebo, chcete-li, ostych – vůči lidem. Ale vzhledem k profesi, kterou vykonávádo styku s pacienty příliš nepřijde, protože je většinou v laboratoři – mu to podle mě nevadí a neškodí. Ale ten ostych tam zcela určitě je a možná je geneticky daný,“ napsal kdysi Miloš Zeman v knize Zpověď informovaného optimisty.

Dva dny po Štědrém dnu už ale na Miloše Zemana čekají povinnosti.

„Ve čtvrtek 26. prosince čeká pana prezidenta pracovní program. V 11:00 v Lánech natočí Vánoční poselství prezidenta republiky, které televize odvysílají ve 13:00. Následovat bude dovolená, překlene se Nový rok a na neděli 5. ledna je naplánován tradiční novoroční oběd s panem premiérem v Lánech,“ doplnil Jiří Ovčáček.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:15 úterý 21. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 126
  • 95
  • 44
  • 40
  • 39
  • 36