Letní radovánky prezidenta Zemana: Vysočina, člun a objímání stromů již brzy!

Léto už je za dveřmi a mnoho Čechů řeší, kam vyrazí na dovolenou. Po koronavirové krizi se totiž mnozí lidé bojí (nebo nemají tu možnost) vycestovat za hranice a zvažují tak, že stráví léto v Česku. Příkladem, jak se s touto netradiční situací vypořádat, jim může být prezident Miloš Zeman (75), který na dovolenou v České republice nedá dopustit. Zdroj z Hradu Expresu popsal, jak budou letos Zemanovy letní radovánky probíhat. Důležitou roli bude opět hrát milovaný nafukovací člun! Dorazí za ním i dcera Kateřina?

„Pan prezident bude o dovolené krátce v Novém Veselí na Vysočině, na své chalupě. Větší část dovolené ale bude v Lánech. Spojujícím článkem obou míst je opravdu krásná krajina,“ řekl Expresu Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Podle našeho zdroje z Hradu by měl prezident Miloš Zeman zahájit svou zhruba týdenní dovolenou na milované Vysočině začátkem července a moc se na ni těší. Na rozdíl od tisíců Čechů prezident kvůli koronavirové krizi nemusel měnit své plány.

„U něj je hezké to, že nikdy v životě neřešil jinou dovolenou než v Česku. Pro něj to tedy nebude žádná změna,“ říká Expresu člověk, který má k Zemanovi blízko.

Hlava státu vlastní v Novém Veselí, kam jezdí relaxovat každé léto, šestinu bývalé tvrze ze 16. století.

Nemovitost si Zeman koupil ještě před listopadovou revolucí v roce 1989. Původně chtěl chalupu ve vesničce Samotín, ale tehdy na ni neměl dost peněz. 

Rozhodl se tedy, že koupí část domu v ne zrovna ideálním stavu a pokusí se toto sídlo zrenovovat. To se mu povedlo a teď tam milerád tráví horké letní dny.

Zde prezident Miloš Zeman tráví letní dny.

V člunu se vydrží opalovat i několik hodin

K dispozici má dvě obytné místnosti s příslušenstvím a hned za rohem má Veselský rybník, na kterém rád pádluje v nafukovacím člunu.

„Na člun se jako vždycky hodně těší. Vydrží v něm i několik hodin. Opaluje se v něm a odpočívá,“ řekl nám náš zdroj.

Miloš Zeman miluje vodu a ona miluje jeho.

Kate ani Ivana možná nedorazí, prezident chce být sám

Kromě opalování se v člunu si prezident Zeman během krátké dovolené na Vysočině také rád čte knihy a navštěvuje své dlouholeté kamarády, na které jinak nemá tolik času.

Je možné, že krátký pobyt na své chalupě stráví prezident Zeman o samotě a nedorazí za ním ani manželka Ivana či dcera Kateřina.

„Není ještě jisté, jestli za ním dorazí. On chce ale být na chalupě sám a co nejvíce si odpočinout,“ dodal zdroj z Hradu.

Pár kroků od historického sídla se nachází Zemanův milovaný rybník.

Loni se na dovolenou na Vysočině prezident Miloš Zeman těšil zbytečně.

Cestu do Nového Veselí musel náhle zrušit kvůli vládní krizi ohledně (ne)odvolání tehdejšího ministra kultury Antonína Staňka. Místo na svou chalupu tehdy Zeman zamířil do Lán. 

Letos už to ale vypadá, že po koronavirové krizi snad nepřijde nic, co by jeho plány mohlo překazit.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:00 sobota 10. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 161
  • 86
  • 39
  • 33
  • 31
  • 31