Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hoří, má panenko hadr! Excesy Zemana a jeho crew by vydaly na seriál

    Vratislav Mynář se svým šéfem Milošem Zemanem | foto: Profimedia.cz

    I když legendární komedie Hoří, má panenko je nenahraditelná a těžko předpokládat, že ji někdy někdo trumfne, odcházení Miloše Zemana a celého jeho ansámblu by se této látce mohlo ve finále docela přiblížit. Pokud by se tedy našel někdo, kdo by to všechno dokázal šikovně přetavit do filmového podoby. Zápletek by se nabízela celá řada. Od „ublijé“ u korunovačních klenotů přes ruské bratříčkování, výpady (nejen) na novináře až po podivné hospodaření a čachry v prezidentské kanceláři i na zámku v Lánech a tým Zemanových poradců. Jisté je, že kdyby se v nové verzi zhaslo, nezůstalo by v tombole už vůbec nic, podobně jako byste v lánské oboře marně hledali zvěř a mladé stromky.

    Neváhej a střílej!

    „Pan kancléř je dlouholetý myslivec, tak mu to nedalo a propadl pokušení. Nedá se říct, že bych tím byl nadšen, i když mi kancléř tvrdil, že je to legální, jelikož regulovaný lov znamená odstřel nějakých maximálně dvaceti kusů zvěře, která by se stejně tak musela odstranit,“ omlouval Miloš Zeman v rozhovoru pro CNN Prima News fakt, že jeho kancléř Vratislav Mynář měl vyplenit stavy zvěře v lánské oboře.

    Lány jsou fajn. I bez muflonů a daňků...

    Párty stan wanted

    Od muflonů a daňků už je pak jen krůček k párty stanu, který Mynář také proslavil. Evidentně nevydržel pohled na to, jak na Hradě leží ladem, a tak je zdatně přemístil do Osvětiman, kde se jeho sláva mohla naplno projevit.

    Poté, co kancléři loni v březnu vyhořel srub u sjezdovky v Osvětimanech, v lyžařské sezoně podle Seznam Zpráv řešil, kde najdou návštěvníci jeho skiareálu zázemí. Kde budou moci vypít čaj nebo sníst občerstvení. Nakonec se tedy u sjezdovky objevil zhruba desetimetrový párty stan pocházející z Pražského hradu. Do 300 kilometrů vzdálených Osvětiman doputoval právě na příkaz ředitele prezidentské kanceláře a osvětimanského vlekaře v jedné osobě.

    „Na fakturu. Zaplatil jsem normálně fakturu. Všechno je v pořádku,“ ujišťoval Mynář.

    Areál s hospodou U Srubu a penzionem Malovaný v obci Osvětimany, který vlastní Vratislav Mynář.

    V Lánech mizel chlast, na Hradě peníze z WC

    Samostatnou kapitolou je fakt, že Kancelář prezidenta republiky (KPR) na základě externího auditu ve Správě Pražského hradu podá trestní oznámení kvůli podezření z majetkové a hospodářské trestné činnosti. Její podezření se týkají porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže, zkreslování údajů o stavu hospodaření, porušení povinnosti při správě cizího majetku, krádeže, zpronevěry nebo podvodu.

    Za nejedno pochybení podle zprávy KPR odpovídají bývalý ředitel Správy Pražského hradu Ivo Velíšek a bývalá ředitelka Odboru zámek Lány Michaela Javůrková.

    Na Hradě ve velkém mizel alkohol...

    „Po odvolání Velíška a Javůrkové byl nalezen sklad alkoholu na zámku Lány téměř prázdný a bylo zde konstatováno vysoké manko,“ stojí v tiskové zprávě. Fiktivně se mělo podle zprávy na protokolární účely odepisovat 20 lahví alkoholu měsíčně. Podle hradního advokáta Marka Nespaly vznikla škoda téměř 110 tisíc korun.

    Nedostatečná byla podle KPR pod Velíškem i evidence při výběru a svozu hotovosti v areálu Hradu, podle Nespaly šlo o hotovost z veřejných toalet.

    Legendární snímek Hoří, má panenko

    „Jde v souhrnu o vysoké částky finanční hotovosti, jejíž evidenci bývalý ředitel Správy Pražského hradu Velíšek ponechal zcela nedostatečnou, a to od převzetí, shromáždění po převoz, zaúčtování a uložení,“ uvedla kancelář.

    Nejen v tomto bodě už to začíná zavánět remakem filmu Hoří, má panenko. Natočit by mohl třeba Filip Renč, který má horory i politickou agitku docela rád...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:50 středa 5. července 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      15
    • Haha
      10
    • Trapas
      6
    • Tvl
      4
    • Sladký
      3
    • Cože
      2