Miloš Zeman srovnává moderátory: V čem je podle něj Soukup lepší než Moravec?

Prezident České republiky Miloš Zeman moc rád hodnotí tuzemské novináře. Hlava státu se tentokrát neubránila srovnání dvou populárních moderátorů, a sice Jaromíra Soukupa a Václava Moravce. V čem je první jmenovaný lepší?

V současné době je Miloš Zeman na návštěvě Ústeckého kraje. Zde se prezident setkal se členy zastupitelstva kraje, ale i se starosty měst a obcí s rozšířenou působností. 

Při této příležitosti hlava státu zodpovídala několik dotazů. Minimálně jedna z otázek na Miloše Zemana byla poměrně překvapující. Týkala se pořadu Týden s prezidentem, který vysílá kanál TV Barrandov.

Týden s prezidentem moderuje Jaromír Soukup, známý český podnikatel a od roku 2012 také vlastník televize Barrandov. Zeman se nechal slyšet, že rozhovory se Soukupem jsou mu mnohem příjemnější než ty s Václavem Moravcem.

„Pan Soukup není Václav Moravec, který si vedle otázek sám formuluje i odpovědi, takže své hosty nepotřebuje. Pan Soukup je moderátor, který položí otázku, vymyslí ji sám, do poslední chvíle nevím, jakou položí. Následně mě nechá odpovědět, aniž by mně skákal do řeči. Myslím, že je to pohodový pořad, alespoň pro toho, kdo je ho účasten,“ uvedl Zeman na adresu Jaromíra Soukupa a jeho pořadu.

Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem.

Prezident tak ostře „zajel“ do jednoho z nejpopulárnějších a nejuznávanějších moderátorů politických diskuzí v Česku. Třiačtyřicetiletý Václav Moravec s přestávkami moderuje „svůj“ pořad Otázky Václava Moravce už od roku 2004. Oproti tomu Soukupův Týden s prezidentem se začal vysílat teprve letos.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:55 čtvrtek 1. února 2018. Anketa je uzavřena.

  • 108
  • 28
  • 19
  • 16
  • 9
  • 7