Zeman si rýpl do demonstrantů: Příště vás bude 400, půjdu se na vás kouknout!

Prezident Miloš Zeman si ze svých kritiků příliš velkou hlavu nedělá. A to i přesto, že jich je požehnaně a poslední dobou jsou čím dál tím více slyšet. Hlavu státu nerozhodí ani demonstrace, které jeho odpůrci organizují.

V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz si prezident Miloš Zeman do demonstrantů s chutí rýpl. Prý jich neustále ubývá a brzy jich bude jen pár stovek.

„Poslední demonstrace na Václaváku, která bojovala za Českou televizi, měla čtyři tisíce účastníků, takže to postupně klesá. Příští demonstrace bude mít čtyři sta účastníků a já se na ně přijdu podívat,“ dodal s úsměvem na tváři prezident České republiky.

Kromě rýpání do svých odpůrců se Zeman v rozhovoru věnoval také situaci na Slovensku, kde premiéra Roberta Fica „pohřbila“ jednak stále nevyjasněná vražda investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny, jednak také desítky tisíc demonstrantů v ulicích, kteří si přáli jeho konec.

„Ale on si může sám za to, že ho pohřbilo několik desítek tisíc demonstrantů,“ řekl Zeman a dodal ještě jednu svou zkušenost s demonstranty:

„Byl jsem ve velmi podobné situaci například v roce 1999, kdy na Václavském náměstí bylo nejméně padesát tisíc demonstrantů a já jsem tuto demonstraci ignoroval. To bylo všechno. Nu a za rok, když se demonstranti chtěli opět sejít, přišlo jich tam dvě stě. Ne dvě stě tisíc. Dvě stě. Tím to skončilo.“

Miloš Zeman tak opět potvrdil pověst politika, kterého hlasy odpůrců příliš nezajímají. Už dříve o demonstrantech, kteří se snaží v ulicích dát najevo nesouhlas s jeho názory, například prohlásil, že jsou to chudáčci. Teď si dovolil odhadnout, kolik těchto „chudáčků“ bude protestovat příště.

Vyjde mu jeho odvážný tip?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:51 pondělí 6. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 41
  • 22
  • 9
  • 9
  • 9
  • 8