Radil Klausovi a podpořil ANO. Zemana má na starosti exposlanec ODS Šťastný a vlivná lékařka

Přes doporučení lékařů setrvat v ÚVN se prezident Miloš Zeman rozhodl přesunout do domácí péče. Kromě dalšího proto, aby mohl postupně začít opět vykonávat ústavní povinnosti. Do kondice ho budou v Lánech dostávat pracovníci společnosti Senior Home Group. Za tou stojí lékař a exposlanec za ODS Boris Šťastný či lékařka Barbora Vaculíková, kterou magazín Forbes označil za čtyřiadvacátou nejvlivnější Češku.

Zeman opustil ÚVN dnes dopoledne po dlouhých šestačtyřiceti dnech. 

Být to na lékařích, prezident by s jaterním onemocněním ještě nějakou chvíli na lůžku zůstal, jeho přáním však bylo přesunout se do domácí péče v Lánech.

Tam si ho vezmou na starost pracovníci společnosti Senior Home Group.

Za docela obyčejným názvem pro pečovatelskou službu se skrývají možná největší profíci v oboru. Senior Home Group totiž spadá do skupiny Penta Hospitals CZ z portfolia známé investiční skupiny Penta.

Generální ředitelkou a jednatelkou Penta Hospitals je Barbora Vaculíková. Na zdravotnickém poli má bohaté zkušenosti, prošla například řadou kurzů v zahraničí a osmnáct let pracovala v Nemocnici Na Homolce.

Elitní lékařka Barbora Vaculíková

Její jméno je dokonce v lékařském prostředí natolik zvučné, že česká verze magazínu Forbes zařadila Vaculíkovou na čtyřiadvacáté místo v žebříčku nejvlivnějších Češek do společnosti třeba i ministryně financí Aleny Schillerové. 

Dalším a ještě známějším jménem, které v radě společnosti Senior Home Group figuruje, je Boris Šťastný. 

Za společností, která se bude starat o Miloše Zemana, stojí i lékař a někdejší vlivný politik ODS Boris Šťastný.

Ještě před deseti lety šlo o vlivného politika z řad ODS. Šéfoval pražské buňce, v letech 2006 až 2013 byl poslancem a také působil jako zdravotnický poradce strany. 

Ze své pozice například prosadil dobře známý antikuřácký zákon.

Řady ODS nicméně Šťastný opustil, prý z ideových důvodů.

Přesně před rokem se pak v médiích propíral štědrý dar ve výši 100 tisíc korun, které známý lékař poskytl překvapivě hnutí ANO. Zdůvodnil to tak, že se ztotožňuje s politikou Babišova hnutí vůči seniorům a oceňuje konkrétní kroky vlády v této problematice.

Šťastný s Klausem jsou dobří přátelé.

Šťastný v roce 2015 založil síť ústavů Alzheimer Home pro péči osob s Alzheimerovou poruchou. V červnu 2018 se tato síť zařadila do holdingu Penta.

Boris Šťastný má navíc velmi blízko k Zemanovu předchůdci Václavu Klausovi. Nejenže byl jeho poradcem, v letech 2003 až 2011 byl členem dozorčí rady Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:35 pátek 25. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 7
  • 2
  • 2
  • 1
  • 1