Ještě den v nemocnici a pak do Lán: Zemanovy středeční schůzky platí, uvedl Ovčáček

Spekulace o důvodech hospitalizace prezidenta Miloše Zemana jsou u konce. Jeho mluvčí Jiří Ovčáček uvedl, že zítřejší program v podobě schůzek se zástupci vlády i opozice platí. Prezident Ústřední vojenskou nemocnici opustí zítra.

Návštěvy si u Zemana podávaly dveře, několikrát se u něj zastavila manželka Ivana s dcerou Kateřinou, kolegové z Hradu včetně kancléře Vratislava Mynáře, také premiér Andrej Babiš, prezidentský předchůdce Václav Klaus či kardinál Dominik Duka.

Spekulovalo se o tom, zda za hospitalizací nejsou zdravotní potíže vážnější povahy, což po několika dnech odmítl mluvčí Jiří Ovčáček. Právě on také dnes pro ČTK potvrdil, že se na Zemanově programu nic nemění.

„Plánovaný středeční program platí,“ sdělil ČTK Ovčáček.

Oním programem jsou schůzky s ministryní financí Alenou Schillerovou a opozičními zástupci Petrem Fialou a Tomiem Okamurou. Prezident je má přijmout v Lánech.

Mluvčí ÚVN Jitka Zinke následně pro ČTK upřesnila, že Zeman ještě den v péči lékařů zůstane. Propuštěn tak bude zítra a rovnou se vrhne do práce.

Aktuální pobyt v nemocnici je pro Zemana nejdelší za jeho působení v prezidentském úřadě. Do ÚVN nastoupil v úterý 14. září. 

Václav Klaus a Miloš Zeman skončili ve stejné nemocnici.

Podle Hradu jde o plánovaný pobyt. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v tiskové zprávě uvedl, že vyšetření prezidenta Zemana neodhalila žádné problémy, které by ho ohrožovaly na životě. 

Lékaři zjistili, že byl dehydratován a mírně vyčerpán. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií nohou a cukrovkou. Kvůli potížím s nohama začal letos používat invalidní vozík.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:29 středa 19. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 7
  • 7
  • 4
  • 4
  • 4