Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zeman tají rakovinu! Jde o strategii Hradu, tvrdí politik Bartík. Hrozí mu žaloba

    Tiskový mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček se ohradil proti slovům brněnského politika Svatopluka Bartíka. Ten na svém Facebooku napsal, že hlava státu trpí rakovinou v pokročilém stadiu a Zemanovi zbývají poslední měsíce života. Ovčáček tyto zprávy označil za odporné lži a padla slova také o trestním oznámením.

    „Má rakovinu, metastáze na více místech. Svoji diagnózu zná už cca tři týdny. Léčbu odmítl, prognóza 3–7 měsíců,“ napsal na svůj facebookový profil Bartík s tím, že zdroj své informace z pochopitelných důvodů nezveřejní.

    Tento status pobouřil Jiřího Ovčáčka.

    Bartík na svou obranu uvádí, že jde o nejvyššího ústavního činitele, který bude jmenovat vládu a znovu kandiduje. „Je nutné, aby to veřejnost věděla,“ napsal ke svému statusu, který zveřejnil krátce po uzávěrce přihlášek kandidátů na  prezidentské volby, jež proběhnou v lednu.

    Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. K celé situaci se ihned vyjádřil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček a využil k tomu svůj profil na Twitteru. „Jsou to odporné lži a ten, kdo je šíří, je lidský odpad. Na S. Bartíka bude podána žaloba a trestní oznámení,“ pohrozil Bartíkovi Ovčáček.

    Ovčáček to vidí jasně.

    Bartík dále uvedl, že si je plně vědom vážnosti zprávy, kterou publikoval veřejně. „Zveřejnil jsem tuto zprávu proto, že se prezident rozhodl znovu kandidovat a na svém pondělním brífinku nemluvil pravdu o svém zdravotním stavu,“ uvedl Bartík.

    Sdělil, že svůj zdroj nezveřejní ani v případě, že by se celá věc dostala k soudu. „Jsem připraven nést následky. Svůj zdroj nikdy nezveřejním,“ řekl na dotaz redakce Expres.

    Bartík v komentářích pod zmiňovaným statusem mimo jiné tvrdí, že Miloš Zeman nechal rozpustit lékařské konzilium a že má jít o součást dlouhodobé strategie, jak ututlat před veřejností jeho skutečný zdravotní stav. Zda jsou tyto informace od stejného zdroje, však neuvádí.

    Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček zprávy o rakovině už na svém twitterovém účtu označil za odporné lži a také stihl oznámit, že Hrad podá na Bartíka trestní oznámení. To samé sdělil i pro Expres.cz: „Ano, na pana Bartíka podáváme trestní oznámení a žalobu.“ 

    Strach o zdravotní stav Miloše Zemana nastal po vystoupení prezidenta republiky v rámci pověření Andreje Babiše jednáním o sestavení vlády v Lánech. Většina komentátorů v médiích i na sociálních sítích reflektovala stav hlavy státu jako znepokojující. Hrad všechny tyto zprávy vyvrací a na pondělní tiskové konferenci Zeman oznámil, že se zcela vyléčil z cukrovky. V sobotu mi odešla cukrovka. Při posledním měření je hodnota krátkodobé glykémie 5,8. Lékař i já jsme byli v šoku,“ sdělil přítomným novinářům Zeman, který také vyvrátil fámy o tom, že trpí dnou.

    Miloš Zeman zdravě nevypadá.

    Jedinou zdravotní komplikací, kterou prezident přiznává, je neuropatie dolních končetin. Za posledních pár měsíců také výrazně zhubl. Z Hradu však zní jasné zprávy o tom, že je zdravotně v pořádku a ke snížení hmotnosti došlo úpravou jídelníčku. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:33 středa 7. března 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      67
    • Super
      23
    • Haha
      22
    • Cože
      12
    • Tvl
      11
    • Sladký
      6