Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Klus kárá arogantního Miloše Zemana. Hřebejk vzývá prezidentovu smrt!

    Prezidentovy provokativní a kontroverzní kroky vyvolávají odpor v řadách angažovaných umělců. | foto: koláž Expres.czExpres.cz

    Rozjitřené emoce vzbudilo dost možná nechtěné jmenování druhé vlády Andreje Babiše v den výročí popravy jedné z nejvýraznějších obětí komunistické vražedné zvůle Milady Horákové. To, že vláda nemá šanci na podporu Sněmovnou bez komunistických poslanců, to rozzuřilo nejen pravicově orientovanou část národa. Znechucený vzkaz na Hrad vyslal i oblíbený písničkář.

    Tomáš Klus nevěří, že prezident republiky jmenoval vládu, která se neobejde bez podpory komunistických poslanců, v den popravy národní hrdinky náhodou. A není sám, dokonce se objevily hlasy, že se jedná o další z řízených provokací Miloše Zemana a jeho přikyvovačů.

    Kromě trapasu se spálením červených trenýrek, a tak i veřejnému připomenutí největší prezidentovy potupy, kterou Zeman nechtěně navždy zpečetil, vzbudila zájem ignorace hlavy státu k výročí hrdinského úmrtí českých parašutistů po nerovném boji s nacisty v kryptě kostela v pražské Resslově ulici.

    Jde o cynické jmenování vlády, nebo o souhru náhod? Premiér Andrej Babiš se za shodu termínů omluvil a záměr vylučuje. Nicméně emoce občanů napříč politickým spektrem již tři dny bublají veřejným prostorem. Výjimkou není ani Tomáš Klus, který patří dlouhodobě mezi kritiky hlavy státu.

    27.června 2018 v 10:24, příspěvek archivován: 28.června 2018 v 18:00

    To, co právě teď, právě v tento den, dělá prezident republiky, je hanebné, arogantní a dehonestující chování potvrzující tezi, že zdravý rozum bere Kremle a zůstávaj jen trenky zRudý..

    „To, co právě teď, právě v tento den, dělá prezident republiky, je hanebné, arogantní a dehonestující chování potvrzující tezi, že zdravý rozum bere Kremle a zůstávaj jen trenky zRudý,“ napsal poeta a hudebník na Facebooku, a to krátce po svém vyznání Miladě Horákové.

    „Milada Horáková je pro mě největším morálním vzorem od čtrnácti. Memento její smrti, ale především jas života v neochvějné důvěře ve spravedlnost a humanitu, odvahu, odhodlanost a touhu po otevřeném dialogu je potřeba opečovávat, chránit a vyzdvihovat, obzvláště v době, která svým zmatením osciluje na hraně vzplanutí šedi, jejímuž chřtánu Milada padla za oběť,“ píše Tomáš Klus.

    Proces s Miladou Horákovou je věčným mementem bolševického teroru. Někteří spoluobčané začínají zapomínat...

    A znechucení nad Milošem Zemanem najdeme i v jeho dalších slovech. „Sympatizant totalitářských mocností jmenuje vládu vedenou kolečkem soukolí vraždícího stroje na bezpráví, a to s podporou strany, kterou pohromadě drží maz lži, pomstychtivosti a ochoty přilepit se znova na pozadí, které se na nás přinejlepším posadí.“

    Tomáš Klus rozhodně není jediným umělcem, který se proti taktice Hradu vymezuje.

    „Pan Ing. Zeman má prostě špatnou, mstivou povahu narcistního pazdráta, který se za souhlasného přikyvování stádních buranů rozhodl pomstít všem, kdo ho nepapají. Jakákoli společenská sedlina, rasistická pakáž, nevkusnost, lež a zrada jsou mu blízké, když poslouží jeho samožeru,“ připsal například na Twitteru režisér Jan Hřebejk s tím, že od Zemana národu nepomůže nic než jeho smrt.

    28.června 2018 v 09:53, příspěvek archivován: 28.června 2018 v 17:58

    Je to vůle a zodpovědnost jejich voličů. Naději vidím v tom, že - jak ukazuje nominace paní Malé a dvojministrování pana Hamáčka, nemají žádné kvalifikované lidi, o které by se mohli opřít. Od pana prezidenta nám odpomoci nemůže krom smrti nic, od pana premiéra spravedlivý soud. https://t.co/MHs2jEVvLw

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 26. října 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      135
    • Super
      115
    • Tvl
      14
    • Haha
      11
    • Sladký
      10
    • Cože
      8