Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Konec přátelství? Vztah Soukupa a Zemana je na bodu mrazu. Mediální magnát zmateně argumentuje

    Miloš Zeman v minulosti označil Jaromíra Soukupa za svého přítele. Nyní se však zdá, že jejich přátelství prochází krizí. | foto: Facebook/@Jaromír Soukup

    Pořad Týden s prezidentem moderoval Jaromír Soukup téměř tři roky a z nabídky televize Barrandov patřil k nejoblíbenějším. Jenže tomu už je zřejmě konec. Vztah Soukupa a Miloše Zemana je na bodu mrazu. Prezident se měl nechat slyšet, že ho už pořad příliš nebaví a Soukup naopak kontroval několika ostrými poznámkami na prezidentovu adresu. Miloši Zemanovi se podle něj bude v učebnicích věnovat sotva pár vět.

    Zdálo se, že ti dva jsou velcí přátelé.

    Když Miloš Zeman slavil své znovuzvolení v hotelovém salonku, pozval Jaromíra Soukupa na vítězné pódium mezi své nejbližší spolupracovníky a označil ho za svého přítele. Když televizní magnát slavil padesátku, Zeman mu připíjel na další čtyři roky společných televizních debat a dal Soukupovi tradiční dárek: hodinky.

    Jenže teď už prý jeho kalich trpělivosti přetekl a Zemanovi nechce nadále dávat prostor v televizi, kterou vlastní.

    Zlomové mělo být vyjádření Miloše Zemana v kauze Heleny Válkové a její spolupráce s Josefem Urválkem. Soukup přitom názory měnil každý den a fanouškům tak jeho vyjádření nedávají moc smysl.

    „Miloš Zeman se vyjádřil, že Urválek byl zrůda a Válkovou nominovat nebude. Tak hurá. Debat o tom, jestli Válková patří do správy svobodného státu, se účastnit nebudu. Svoboda je jedna kategorie a Urválek jiná. Nabídneme tedy KPR (Kancelář prezidenta republiky, pozn. red.) další natáčení Týdne s prezidentem. Schválně, co odpoví,“ napsal na svůj Twitter Soukup.

    Odpověď hradní kanceláře sice není veřejně známá, ale jaká asi byla reakce Miloše Zemana, když následující den Soukup zcela obrátil a najednou neměl o prezidenta zájem.

    „Každý má své limity. A mým je, že odmítám dávat prostor lidem, kteří hájí vrahy. Urválek je stejný vrah jako Eichmann. A pokud v tom nejsme s hlavou státu zajedno, nevím, zda jsme schopni najít v něčem jiném společnou řeč,“ překvapil Soukup svým vyjádřením, jímž měl zřejmě definitivně zavřít hlavě státu přístup do jeho televize.

    Jenže se spíše zdá, že tím, kdo rozdával kopačky v tomto vztahu, byl Zeman.

    Hrad nadále počítá s tím, že se bude prezident pravidelně prezentovat v nějakém médiu. Více podrobností však zatím neznáme.

    „V těchto dnech vzniká inovovaný a zajímavý plán pravidelných mediálních aktivit pana prezidenta, který bude obsahovat osvědčené, ale i nové rozhovory,“ vyjádřil se mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

    Že jsou rozbroje mezi hlavou státu a miliardářem napjaté, potvrzuje také text, kde Soukup porovnával vliv Havla a Zemana na české dějiny.

    „Hlavní téma: Prezident Václav Havel, který bude mít v učebnicích historie už navždy zajištěno čestné místo,“ stálo na titulce časopisu Týden, který Soukup vlastní.

    „Václav Havel se zařadí vedle Karla IV., Jiřího z Poděbrad, J. A. Komenského či T. G. Masaryka. Éru Václava Klause či Miloše Zemana ale školní dějepis zřejmě odbude jen pár větami,“ doplnil Jaromír Soukup velmi pichlavou poznámku na adresu současného prezidenta.

    Jaromír Soukup v „sitcomu“ Premiér

    Aktuálně se zdá, že se ve čtvrtek diváci po delší pauze pořadu Týden s prezidentem dočkají. Zda to bude definitivně poslední vysílání, zatím není potvrzeno, každopádně vzhledem k dění v posledních dnech a týdnech je možné očekávat hodně zajímavý rozhovor.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:03 středa 13. května 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      75
    • Trapas
      56
    • Super
      48
    • Tvl
      43
    • Cože
      42
    • Sladký
      40