Hrušínský jde do Zemana za nenošení roušky: Papaláši, roznášíš hradní mutaci čínského viru

Na začátku koronavirové pandemie mluvil o komplotu proti svému divadlu a nemoc, která už více než rok ničí celý svět, nazýval „lehkou čínskou chřipkou“. Dnes je ale z Jana Hrušínského (65) muž, který poctivě hlídá, kdo nosí roušku a kdo zase ne. Není tak divu, že ho silně znepokojil pohled na prezidenta Miloše Zemana (76), který bez roušky vyrazil do Polska, kde se setkal se svými protějšky z visegrádské čtyřky. „Přivezl hradní mutaci čínského viru,“ píše vytočený Hrušínský.

Český prezident Miloš Zeman po více než roce vyrazil na zahraniční cestu. V Polsku se prostřednictvím videokonference zúčastnil i summitu Číny s evropskými zeměmi. 

Zeman se setkal s prezidenty zemí visegrádské čtyřky. Jako jediný ze státníků na sobe neměl roušku, při následném jednání si ji už ale nasadil. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček Expresu sdělil, že prezident z nákazy koronavirem strach nemá.

„Pan prezident neodletěl do Polska s obavami. Jsou zde přísná protiepidemická opatření,“ řekl nám Ovčáček, podle něhož si Zeman zahraniční cestu po delší době užívá.

Miloš Zeman se zdraví s polským prezidentem Andrzejem Dudou.

Kdo si ale pohled na českého prezidenta bez roušky neužívá, je Zemanův dlouholetý kritik, herec Jan Hrušínský. Ten sice zpočátku koronavirovou pandemii nebral příliš vážně a protiepidemická opatření považoval za likvidaci nepohodlných, čímž myslel hlavně sebe a své divadlo. 

„Miloš je frajer,“ napsal ironicky Hrušínský na Facebooku, kde se pravidelně pouští do českého prezidenta.

„Jsme v boji s covidem nejhorší v Evropě a on se nechá donést na mezinárodní fórum bez roušky! Jako dar všem přítomným přivezl do Polska hradní mutaci čínského viru,“ dodal známý herec a ředitel Divadla Na Jezerce.

„Mezi stovkami lidí ze čtyř států se náš prezident vysmál celému světu. V obcházení pravidel, ústavy, v překrucování zákonů a vládních nařízení je Miloš nejlepší na světě,“ myslí si Hrušínský, který poté Zemana nazval papalášem.

Na výše zmíněném summitu hlav státu Visegrádské skupiny měl Zeman během tiskové konference roušku nasazenou na ústech. Když se ale dostal ke slovu, sundal si ji. Zeman ve svém projevu ocenil například jednotný postoj visegrádské čtyřky v otázkách migrace.

„Jednotný postoj V4 zabránil plánu na rozmístění migrantů a tím jsme prospěli celé Evropské unii,“ pravil například prezident.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:45 pátek 11. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 67
  • 27
  • 19
  • 15
  • 15
  • 7