Banda tupců, bolševik Zeman a blb Mynář! Hokejista Hrdina zuří kvůli faux pas na Hradě

Předávání státních vyznamenání na Pražském hradě se neobešlo bez menšího faux pas. Jeden z vyznamenaných, bývalý skvělý hokejista Václav Nedomanský (77), si pro ocenění nepřišel a poslal svého o dva roky mladšího kamaráda Jaroslava Krupičku (75). Toho ale hradní kancléř Vratislav Mynář představil jako syna. „To je banda tupců,“ okomentoval trapas během ceremoniálu někdejší hokejový reprezentant Jiří Hrdina (64), který Nedomanského vždy považoval za svůj idol.

V pondělí večer na Pražském hradě prezident Miloš Zeman vyznamenal několik českých osobností. Metálu se dočkaly také sportovní legendy, jako například fotbalový kouč Karel Brückner, motokrosový závodník Jaroslav Falta nebo bývalý hokejový útočník Václav Nedomanský.

Nedomanský, jenž drží rekord v počtu reprezentačních branek, patřil mezi první Evropany, co se prosadili v NHL. Legendární střelec má devět medailí ze světových šampionátů. V roce 2019 byl jako druhý Čech po Dominiku Haškovi uveden do Síně slávy NHL v Torontu.

Na Hrad si Nedomanský pro ocenění nepřišel. Poslal svého kamaráda a také bývalého hokejistu Jaroslava Krupičku. Ten i když je o pouhé dva roky mladší než Nedomanský, hradní kancléř Vratislav Mynář ho představil jako syna.

„Vyznamenání přebírá syn Jaroslav Krupička,“ řekl přesně Mynář.

Chudák Nedomanský, blb Mynář a banda tupců!

Tento menší trapas neunikl jiné hokejové legendě, Jiřímu Hrdinovi, který Nedomanského označil za svůj velký vzor.

„Chudák můj vzor Václav Nedomanský. Jednak utekl před komunisty a StB v roce 1974, aby se dočkal vyznamenání od bolševika Zemana, jednak Vaškův kámoš Jarda Krupička mu přebírá vyznamenání a ten blb Mynář ho představil jako syna. Tvl (zkratka pro ty vole, pozn. red.), to je banda tupců,“ vyťukal na Twitteru Hrdina.

„Oni si ani nezjistí, kdo tam je... Trapáci. Syn Václava Nedomanského, Jaroslav Krupička, za svobodna Nedomanský,“ utahuje si z Mynáře a spol. Jiří Hrdina.

„Soudruh Zeman nemá morální dno a ani celá ta banda gaunerů, co je na Hradě s ním,“ dodal ještě bývalý hráč Calgary Flames či Pittsburghu Penguins.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:01 středa 6. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 63
  • 49
  • 20
  • 8
  • 8
  • 7