Buď odejdu v rakvi, nebo do LDN. Zeman šokoval, co mu řekl doktor Zavoral. Ten to popírá

Miloš Zeman z nemocnice odejde buďto v rakvi, anebo do léčebny dlouhodobě nemocných (LDN). Takovou větu měl podle prezidenta pronést jeho ošetřující lékař Miroslav Zavoral během dlouhodobé hospitalizace na podzim roku 2021. Zavoral to však podle samotného Zemana popírá.

Prezident Miloš Zeman tvrzením šokoval v rozhovoru pro Blesk.cz. Věta měla zaznít v přítomnosti tehdejšího premiéra Andreje Babiše a jeho spolupracovnice.

„Řekl, a věděla to i moje žena, ‚on odsud odejde buď v rakvi, nebo do LDN‘,“ uvedl Zeman.

Dodal nicméně, že Zavoral, kterého před nedávnem vyznamenal na Pražském hradě, však něco takového popírá.

Prezident o své dlouhodobé hospitalizaci promluvil zevrubněji poprvé. Dokonce prozradil, jak smutná nálada panovala v jeho pokoji, když se celá rodina bála nejhoršího.

„Já jsem ležel, ony mě držely. Mlčeli jsme, protože mlčení je někdy více než dlouhý proslov,“ zavzpomínal Zeman.

Prezidenti Miloš Zeman a Václav Klaus

Prezident, který byl hospitalizován dvakrát, měl mít kromě dalšího cirhózu jater. Několik senátorů v čele s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem se ho usilovně snažili zbavit pravomocí.

Aktuálně se Zeman léčí v Lánech, starají se o něj zdravotní sestry. Po hospitalizaci podle svých slov půl roku abstinoval a nekouřil ani cigarety. Dnes má režim o něco volnější, občas si prý může dát skleničku a nemá zakázané elektronické cigarety. Ošetřovatelskou péči má podle svých slov slíbenou i poté, co mu prezidentský mandát vyprší a přestěhuje se do nově postaveného bungalovu v Lánech.

„Uvidíme, jestli se ten slib splní,“ pokrčil rameny prezident.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:08 pondělí 15. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 45
  • 18
  • 12
  • 9
  • 8
  • 5