Prezident Zeman tepe demonstranta Mináře: Jsi jen zběhlý student, vrať se do školy!

V České republice teď těžko najdete populárnějšího demonstranta, než je Mikuláš Minář (26). Předseda hnutí Milion chvilek pro demokracii je hlavním organizátorem nedávných demonstrací proti jmenování Marie Benešové ministryní spravedlnosti. Vehementně také bojuje za demisi premiéra Andreje Babiše. K Minářovi se teď vyjádřil prezident Miloš Zeman. A lichotivá slova to zrovna nebyla. Pro mladého aktivistu má hlava státu jednu radu.

Miloš Zeman byl ve čtvrtek jako již tradičně hostem pořadu Týden s prezidentem v televizi Barrandov. S moderátorem Jaromírem Soukupem probral několik témat, která hýbou současným politickým světem.

Řeč přišla i na populárního demonstranta Mikuláše Mináře. Na něm nenechal Zeman nit suchou!

Nejprve prezident ale vyjádřil své nepochopení nad tím, proč se zmíněné demonstrace proti členům současné vlády vůbec konají.

„Pořád nechápu, o co těm demonstrantům jde. Pokud protestují proti výsledkům svobodných voleb, je to demonstrace poražených a ti, kdo volby prohráli, ať se seberou, zmátoží a jdou k dalším volbám, aby pro ně dopadly lépe,“ navrhl všem demonstrantům Zeman.

Miloš Zeman si vzal na paškál nejpopulárnějšího českého demonstranta dneška Mikuláše Mináře.

Moderátor pořadu Jaromír Soukup poté Zemanovi sdělil, že Minář podle něj začíná mluvit jako politik a možná se ze spolku Milion chvilek brzy vyklube politická strana. To prezidenta velice pobavilo.

„Hnutí je příliš heterogenní, než aby z toho byla jedna politická strana, možná že budou dvě. Při vší úctě k Minářovi, je to zběhlý student, který by měl dokončit studia a potom až se stát vůdcem nějaké politické strany, zdůrazňuji strany, nikoli hnutí,“ vyjádřil svůj názor Zeman.

„Česká politika měla některé zajímavé osobnosti, ale nejsem si jist, zda pan Minář mezi ně bude patřit,“ dodal ještě prezident.

Mikuláš Minář je předsedou hnutí Milion chvilek pro demokracii.

Soukup poté nastínil, že Minář je možná jen pouhou loutkou, kterou jen někdo vodí. Moderátor zmínil, že demonstrace otevřeně podporují strany ODS a KDU-ČSL. 

„I kdyby to tak bylo, pochybuji, že ty demonstrace přinášejí vysoký honorář,“ řekl Zeman.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:18 sobota 12. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 299
  • 112
  • 40
  • 39
  • 32
  • 29