Hydratace zahájena! Je na konci sil, ubývá mu šedá kůra. Drsné reakce na Zemana z budovy ČT

Po osmi dnech v nemocnici začal prezident Miloš Zeman opět úřadovat. V Masarykově pracovně v Lánech přijal během jednoho dne například šéfa ODS Petra Fialu, předsedu SPD Tomia Okamuru a ministryni financí Alenu Schillerovou (ANO). Hvězda České televize Nora Fridrichová si všimla, že Zeman během jedné ze schůzek měl na stole skleničku vína a svým pověstným humorem narážela na prezidentovu dehydrataci. Člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka zase se vší vážností mluví o tom, že je hlava státu na konci sil.

„Krátce po návratu z Ústřední vojenské nemocnice jsem v Lánech zahájil pracovní program. Jako první, a jsem tomu moc rád, jsem přivítal paní ministryni Alenu Schillerovou,“ uvedl prezident Miloš Zeman, který poté poděkoval všem lidem za podporu.

„Děkuji také lékařům a zdravotnickému personálu v Ústřední vojenské nemocnici. Za jejich úžasnou péči o pacienty jsem jim poděkoval květinami a jablíčky z Lán,“ dodal český prezident, který byl hospitalizovaný kvůli dehydrataci a vyčerpání.

Během schůzky s šéfem ODS Petrem Fialou si Zeman neodpustil skleničku vína, čehož si všimla moderátorka České televize Nora Fridrichová.

„Hydratace zahájena,“ napsala na Facebook hvězda pořadu 168 hodin a přidala snímek ze schůzky obohacený šipkou, která míří na skleničku vína.

Je na konci sil, ubývá mu šedá kůra, píše o Zemanovi Šarapatka

Zemanův návrat z nemocnice okomentoval také jeho dlouholetý kritik a bývalý spolupracovník Zdeněk Šarapatka, který je už dlouhé roky členem Rady České televize.

„Není to dobré. Senior v kondici vypadá jinak. Není to ani ve fotkách, mizerný stav Miloše Zemana při odjezdu z ÚVN zachycují všechny. Volání po povinné úctě a taktu tu jsou jen pokryteckým zavíráním úst každému, kdo není slepý a nazve věci pravými jmény,“ píše Šarapatka, který poté konkrétně vyjmenoval údajné problémy českého prezidenta.

„Že je prezident na konci sil. Že je to nemocný muž. Že je plně závislý na cizí péči. Že mu ubývá šedá kůra a kognitivní rezerva. A s ní paměť. Že mívá tzv. moriatické nálady, bývá vulgární, chová se nevhodně a ztrácí sociální zábrany. Že to bývá následek alkoholové encefalopatie. Že se mu rozpadají vlastní palné zbraně: analogie a bonmoty. Že trpí degradací charakteru. Že nemá mentální kreativitu a opakuje staré věci. Že má syndrom mocenské pýchy. Že žije v izolaci a ztrácí kontakt s realitou. Že přežívá díky výsadám funkce, zatímco pěšák by měl po pohřbu,“ myslí si radní, který jedním dechem dodává, že Zemana nelituje.

„Lítost není namístě. Šanci důstojně odejít do ústraní Miloš Zeman nevyužil. Kombinace jeho potíží a moci zasáhnout do povolebního uspořádání země ve prospěch ruských zájmů a beztrestnosti Babiše bude jeho poslední, smutné představení. Až spadne opona a poslední zhasne, zůstane sám a nahý,“ píše na svém facebookovém profilu Šarapatka.

Radní České televize Zdeněk Šarapatka patří mezi dlouhodobé kritiky Miloše Zemana. Pálí často i do jeho spolupracovníků. V minulosti přitom Šarapatka vedl Zemanův premiérský kabinet.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 21. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 215
  • 166
  • 17
  • 13
  • 10
  • 7